search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Αποσύρεται επίσημα η Νίκι Χέιλι – Ανοίγει ο δρόμος για την επανάληψη της αναμέτρησης Τραμπ-Μπάιντεν

06.03.2024 18:42
haley

Η Νίκι Χέιλι έβαλε επισήμως τέλος στη μάχη για τις προεδρικές εκλογές με Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, διασφαλίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος θα είναι υποψήφιος του κόμματος σε μια ρεβάνς με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Χέιλι, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και πρεσβευτής του Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη όταν ήταν πρόεδρος, έκανε την ανακοίνωση σε μια ομιλία στο Τσάρλεστον μια ημέρα μετά τη Σούπερ Τρίτη, κατά την οποία ο Τραμπ κέρδισε σε 14 από τις 15 αναμετρήσεις υποψηφιοτήτων των Ρεπουμπλικανών.

«Ήρθε η ώρα να αναστείλω την εκστρατεία μου», είπε η Χέιλι. «Δεν μετανιώνω».

«Εναπόκειται πλέον στον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους εκείνων στο κόμμα μας και πέρα ​​από αυτό που δεν τον στήριξαν», είπε. «Και ελπίζω να το κάνει αυτό».

Βασιζόμενη στην εμπειρία της στην εξωτερική πολιτική στα Ηνωμένα Έθνη, η Χέιλι είπε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η Αμερικανική παγκόσμια ηγεσία. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της, η Χέιλι είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, μια θέση που έρχεται σε αντίθεση με τον Τραμπ.

«Αν υποχωρήσουμε περαιτέρω, θα υπάρξει περισσότερος πόλεμος, όχι λιγότερος», είπε.

Ο Τραμπ επέκρινε την Χέιλι πριν καλέσει τους υποστηρικτές της να συνταχθούν μαζί του. «Η Νίκι Χέιλι ταλαιπωρήθηκε χθες το βράδυ, με τρόπο ρεκόρ», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth. Αντίθετα, ο Μπάιντεν επαίνεσε τη Χέιλι που τόλμησε να «πει την αλήθεια» για τον Τραμπ και απηύθυνε τη δική του πρόσκληση στους υποστηρικτές της.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει τους υποστηρικτές της Νίκι Χέιλι. «Θέλω να είμαι σαφής: Υπάρχει μια θέση για αυτούς στην εκστρατεία μου», είπε ο Μπάιντεν σε μια δήλωση.

Η Χέιλι άντεξε περισσότερο από κάθε άλλο Ρεπουμπλικανό αντίπαλο του Τραμπ, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε σοβαρή απειλή για τον πρώην πρόεδρο, του οποίου η σιδερένια λαβή στη βάση του κόμματος παραμένει σταθερή παρά τις πολλαπλές ποινικές κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης:

Στα άκρα οι σχέσεις Νετανιάχου-Γκαντς – Η εντολή στη βρετανική πρεσβεία και η αποχώρηση από το Πολεμικό Συμβούλιο

Νέος συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: Πλήγμα σε αμερικανικό πλοίο – Επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος, αγνοούμενοι και τραυματίες

Guardian: Η ακροδεξιά ατζέντα του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό – Τα σχέδια Βέμπερ για απελάσεις σε χώρες εκτός ΕΕ και η υποψηφιότητα Φον Ντερ Λάιεν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09