search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 08:45
MENU CLOSE

Δίκτυο 56 εταιριών security «έκλεψαν» ΦΠΑ ύψους 14 εκατ. ευρώ

06.03.2024 16:48
money

Δίκτυο εταιρειών security, αποτελούμενο από 56 γνωστές εταιρείες στον χώρο, παρακρατούσαν τον ΦΠΑ, μη αποδίδοντάς τον στο ελληνικό Δημόσιο, ζημιά η οποία ξεπερνά τα 14 εκατ. ευρώ.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Αντεισαγγελέα ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του iEidiseis.gr, οι έρευνες της Αρχής Ξεπλύματος αποκάλυψαν ένα δαιδαλώδες δίκτυο εταιριών, πολλές από τις οποίες πουλούσαν προστασία και σε νυχτερινά κέντρα, οι οποίες εξαπατούσαν το Δημόσιο, παρακρατώντας το ΦΠΑ, που ανέρχεται σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ.

Με εντολή του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά των 56 εταιρειών, καθώς και των 78 προσώπων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο 200 σελίδων πόρισμα της Αρχής αναφέρονται αναλυτικά οι τρόποι, που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι είχαν στήσει ένα περίπλοκο δίκτυο εταιριών security, εκ των οποίων περίπου 30 από αυτές ήταν εικονικές, δηλαδή απλώς «βιτρίνες».

Μέσω εικονικών συναλλαγών, μετέφεραν ΦΠΑ από τη μια στην άλλη, με αποτέλεσμα, να μην το αποδίδουν στο Δημόσιο.

Εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται επιχειρηματίας, που εδρεύει εκτός Αθήνας και δραστηριοποιείται κυρίως, στον χώρο της αρτοποιίας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 78 πρόσωπα, πολλά από τα οποία λειτουργούσαν ως «αχυράνθρωποι».

Στους εμπλεκόμενους επίσης υπάρχουν και γυναίκες Αλβανικής καταγωγής, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων επίσης δεσμεύτηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους στην εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, εκδήλωσαν την πρόθεση να κάνουν αποκαλύψεις στον εισαγγελέα, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα Βουρλιώτη, τα αδικήματα για τα οποία θα διενεργηθεί έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία είναι: Εγκληματική Οργάνωση, φορολογική απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΟΣΕ επιβεβαιώνει τα παρ’ ολίγον «νέα Τέμπη» στις Αχαρνές

ΔΕΔΔΗΕ: Ποιες περιοχές της Αττικής θα έχουν σήμερα διακοπή ρεύματος

Λέκκας: «Περιμένουμε σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12