search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:44
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Ένα λουλούδι στη μνήμη του υποσμηναγού Τουρούτσικα – «Θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες μας ως ήρωας» (photos/video)

06.03.2024 10:56
kasselakis_touroutsikas

Φόρο τιμής στον αδικοχαμένο υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα απέτισε χθες, Τρίτη 5/03, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στο σημείο όπου έχει στηθεί η προτομή του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, μαζί με τον πατέρα του υποσμηναγού, Κώστα Τουρούτσικα, και άφησε ένα λουλούδι.

@arcadiaportal

«Θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες μας ως ήρωας, υπερασπιζόμενος με αυταπάρνηση τους ουρανούς της πατρίδας μας», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον υποσμηναγό σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όλη η ανάρτηση:

«Με τον Κώστα Τουρούτσικα επισκέφθηκα χθες την προτομή του γιου του, υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες μας ως ήρωας, υπερασπιζόμενος με αυταπάρνηση τους ουρανούς της πατρίδας μας».

Ποιος ήταν ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας

Ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας γεννήθηκε Τρίπολη το 1993.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και του κυβερνήτη Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη στις 2 Φεβρουαρίου 2023, του απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος και Οδυσσέας: Μία αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι

Εξελίξεις με Μανιάτη και Κουράκη για την ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Το… εναλλακτικό φόντο του Νίκου Παπανδρέου (Photo) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34