search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:26
MENU CLOSE

Fourlis: Ανοίγει τρία νέα IKEA στην 3ετία και δέκα Intersport το 2024

07.03.2024 10:28
IKEA NEW

Τρία νέα IKEA σε Πάτρα, Ηράκλειο και Ελληνικό αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό μέσα στην επόμενη τριετία ενώ κατά τη διάρκεια του 2024 θα λειτουργήσουν επιπλέον 10 Intersport και νέα καταστήματα Holland & Barrett.

Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fourlis Βασίλης Φουρλής στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χτες με θέμα την έγκριση Μεταφοράς έδρας της εταιρίας από το Μαρούσι στην Κηφισιά.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία θα μεταφερθεί από το κτήριο της Σωρού 18 στο Μαρούσι, στο οποίο παρέμεινε για 12 χρόνια στις εγκαταστάσεις της Ελλάκτωρ στους χώρους που στεγαζόταν η Άκτωρ.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα που θα παρουσιάσει η θυγατρική ΑΕΕΑΠ του ομίλου Trade Estates στις 8 Μαρτίου «θα είναι καταπληκτικά» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βασ. Φουρλής.

Η πρόσφατη εξαγορά του smart park θα έχει θετική επιρροή στα αποτελέσματα της Trade Estates ενώ ακόμα ώθηση στη μετοχή της εταιρείας αναμένεται να δώσει και η μείωση σταδιακά του ποσοστού που κατέχει ο Όμιλος στο μετοχικό κεφάλαιο από 63% που είναι σήμερα σε κάτω από 50%.

Ειδικά σε ότι αφορά τη νέα αλυσίδα Holland & Barrett ο κ. Φουρλής είπε ότι αναμένεται να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα μέσα στα επόμενα χρόνια καθώς ο τομέας του well being δείχνει να έχει μεγάλες προοπτικές στην ελληνική αγορά.

Επίσης ο επικεφαλής του ομίλου ανέφερε ότι ένα από τα Intersport θα φιλοξενηθεί σε χώρο του αεροδρομίου δίπλα στο ΙΚΕΑ μαζί με άλλο ένα κατάστημα πολύ γνωστής αλυσίδας μετά από ολική ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζεται ο Όμιλος.

Ο χώρος για τα δύο νέα καταστήματα δημιουργήθηκε μετά από την κατάργηση μεγάλου χώρου αποθηκών που πλέον δεν χρειάζεται μετά τη συμφωνία που πραγματοποίησε η διεθνής IKEA για τη δημιουργία του Mega Logistics Center στην Ελευσίνα.

Μάλιστα από τη δημιουργία του εν λόγω κέντρου logistics θα έχει σημαντικό όφελος και η Trade Estates καθώς θα είναι η διαχειρίστρια των κτιρίων του ενώ τις μεταφορές θα κάνει η Trade Logistics που επίσης ανήκει στον όμιλο Fourlis.

Σε ότι αφορά την πορεία της μετοχής της Trade Estates η οποία διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής της στο χρηματιστήριο, ο κ. Φουρλής είπε ότι την παρέσυρε και αυτή το γενικότερο κλίμα που θέλει τις ΑΕΕΑΠ, (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς), να διαπραγματεύονται με discount. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η εταιρεία του ομίλου Fourlis έχει επιλέξει να επενδύει σε κέντρα logistics και retail parks, δύο τομείς που έχουν μεγάλη ζήτηση και πάνε πολύ καλά στην Ελλάδα.

Για το θέμα της ακρίβειας στον κατασκευαστικό κλάδο ο κ. Φουρλής είπε ότι τα οικοδομικά υλικά έχουν ανέβει πάρα πολύ τη στιγμή που και το εργατικό κόστος αυξάνει καθώς λείπουν περίπου 300.000 εργαζόμενοι από την οικοδομή. «Μας απασχολεί και εμάς ιδιαίτερα αυτό το θέμα καθώς η Trade Estates έχει μπροστά της να δημιουργήσει τρία Logistics Centers και τέσσερα Retail Parks» υπογράμμισε ο Βασ. Φουρλής.

Διαβάστε επίσης

Noval Property: Επενδύσεις 340 εκατ. ευρώ έως το 2030 – Τα 6 σημαντικά projects

Olympia Group: Αποκτά το 53% της Entersoft – Δημόσια πρόταση στα 8 ευρώ/μετοχή 

ΕΑΕΕ: Πληρώνουμε από την τσέπη μας 5,5 δισ. ευρώ μόνο στην ιδιωτική Υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25