search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:44
MENU CLOSE

Παρέμβαση με φυλλάδια στο σπίτι Πιερρακάκη – Για «θιασώτες της πολιτικής βίας» κάνει λόγο ο υπουργός, καταδικάζουν τα κόμματα

07.03.2024 21:51
pierrakakis

Στόχος επίθεσης έγινε πριν από λίγη ώρα η κατοικία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, που έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής

«Ενημερώθηκα προ ολίγου από την οικογένειά μου ότι περίπου 30 άτομα εμφανίστηκαν μπροστά από το σπίτι μας, και άφησαν μία σειρά από φυλλάδια τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι», είπε ο υπουργός Παιδείας και διαμήνυσε ότι δεν φοβάται. 

«Δεν φοβόμαστε τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα, δεν εκβιαζόμαστε από κανένα δεν εκβιάζομαι από κανέναν», ανέφερε, καλώντας τα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης οι δράστες «επέλεξαν να το κάνουν όχι στο υπουργείο μου, όχι στο πολιτικό γραφείο μου, αλλά στο σπίτι μου. Και θα έλεγα ότι υπ’ αυτή την έννοια αντανακλά το ποιοι είναι θιασώτες της πολιτικής βίας και εχθροί της Δημοκρατίας».

«Η οικογένεια δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αντιπαράθεσης», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, καταδικάζοντας την επίθεση την οποία χαρακτήρισε αδιανόητη.

«Αλίμονο εάν η πολιτική αντιπαράθεση μεταφερθεί στο επίπεδο της βίας και μάλιστα με την εμπλοκή του οικογενειακού περιβάλλοντος», ανέφερε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο  Δημήτρης Μάντζος, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν το οργανωμένο λαϊκό εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Δεν το βοηθάνε, αντίθετα θεωρούμε ότι αξιοποιούνται για την συκοφάντησή του».  «Καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. Την επίθεση καταδίκασαν οι Σπαρτιάτες και η Νίκη. «Δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό από κανένα τέτοιες πράξεις που στρέφονται εναντίον των οικογενειών οποιουδήποτε εδώ μέσα», είπε ο Αθανάσιος Χαλκιάς από τους Σπαρτιάτες, ενώ ο Σπύρος Τσιρώνης από τη Νίκη ανέφερε:

 «Καταδικάζω απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια βίας, πολλώ δε μάλλον, όταν αφορά την οικογενειακή εστία». 

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ερώτηση Κουντουρά σε Κομισιόν για την ασφάλεια των σιδηρόδρομων

Κατσιβαρδάς: Από «Σπαρτιάτης» υπέρμαχος των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα επιδόσει ο Κουτσούμπας το πόρισμα του ΚΚΕ για την Εξεταστική για τα Τέμπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06