search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:33
MENU CLOSE

Τι συμβαίνει με τον Όθωνα Ηλιόπουλο και το σενάριο να γίνει βουλευτής στη θέση του ο Στέφανος Κασσελάκης

07.03.2024 12:45
othonas_iliopoulos_new

Το θέμα με τον Όθωνα Ηλιόπουλο και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από βουλευτής, ώστε να πάρει τη θέση του ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει αρχίσει να «τρέχει» στο παρασκήνιο από τις 15 Φεβρουαρίου, το βράδυ δηλαδή της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Την επομένη, στις 16 εκείνου του μήνα, το topontiki.gr είχε κάνει μία έμμεση αναφορά, (στην στήλη του Κάλχα), στηριζόμενο σε έγκυρες πληροφορίες, στις συζητήσεις που είχε τροφοδοτήσει η απουσία του κ. Ηλιόπουλου από την ψηφοφορία.  

Το θέμα όμως «έσβησε» τις επόμενες ημέρες, καθώς προέκυψε η σφοδρή σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο ερωτηματολόγιο και το, επικείμενο τότε, συνέδριο του κόμματος.

Αλλά ουδέποτε θεωρήθηκε ανύπαρκτο. Τουναντίον. Αυτή την εβδομάδα η συζήτηση επανήλθε. Και μάλιστα κυρίως εξαιτίας δηλώσεων του ίδιου του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει ότι δέχεται πιέσεις, είτε από τον κ. Κασσελάκη, είτε από την εργασία του στις ΗΠΑ, για να παραιτηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Κάποια στιγμή θα επιλέξει βουλευτής ή καθηγητής

Μιλώντας στο ATTICA TV ο κ. Ηλιόπουλος και αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος παίρνει τις αποφάσεις που τον αφορούν, παραδέχθηκε ότι έχει επωμιστεί μεγάλο όγκο δουλειάς και ουσιαστικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει κάποια στιγμή μία επιλογή, αφήνοντας κάτι απ‘ όλα αυτά με τα οποία ασχολείται τώρα:  

«Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το «εμπόδιο»… Καλογήρου

Το πρόβλημα με το σενάριο της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου, που οδηγεί στα βουλευτικά έδρανα τον Στέφανο Κασσελάκη έχει όμως πολλά κενά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και πριν από αυτόν υπάρχουν πέντε επιλαχόντες, που πρέπει να παραιτηθούν επίσης για να έρθει η σειρά του.

Το να υπάρξει μία ερμηνεία της νομοθεσίας για τους απόδημους υποψήφιους των ψηφοδελτίων επικρατείας, που να δίνει την έδρα που μένει κενή στον επόμενο απόδημο είναι μία εκδοχή που πάντως δύσκολα στέκει, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Άρα η παραίτηση και των πέντε επιλαχόντων είναι η μόνη ασφαλής λύση, αλλά ταυτόχρονα και μάλλον ανέφικτη, κατά τα φαινόμενα.

Και τούτο διότι μεσολαβούν κατά σειρά η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου, ο Αθανάσιος Τσακρής και η Ζωρζέτα Λάλη.

Ακόμα κι αν η κυρία Τσαπανίδου, που ουσιαστικά «θυσιάστηκε» από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές, συμφωνήσει να παραμείνει μακριά από την πολιτική, όπως επέλεξε αμέσως μετά τις κάλπες του Ιουνίου, ο κ. Καλογήρου θα ήταν απίθανο να πράξει το ίδιο.

Μία περίπτωση υπήρχε να «διευκολύνει» τον κ. Κασσελάκη και αυτή χάθηκε από την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκαν στην έναρξη του συνεδρίου του κόμματος προ ημερών.

Ο κ. Καλογήρου παραμένει στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και δεν θα είχε καμία λογική να μην δεχθεί τη βουλευτική έδρα, ώστε αυτή να πάει στον κ. Κασσελάκη, με τον οποίο έχει πλέον χάσμα ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας για ΑΕΙ κατά κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Στη Σκανδιναβία τα κορίτσια ψάχνουν «sugar daddies» για να σπουδάσουν – Αυτοί είστε

Βασίλης Κόκκαλης: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη»

Ψάχνοντας «Αϊ-Γιώργη» για τον «δράκο» της ακρίβειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:32