search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:01
MENU CLOSE

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στη Μόσχα από «εξτρεμιστές»

08.03.2024 20:15
moscow

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προειδοποίησε για επικείμενη επίθεση στη Μόσχα από «εξτρεμιστές», ώρες αφότου οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν ότι απέτρεψαν ένοπλη επίθεση σε συναγωγή μέλος του αφγανικού σκέλους του Ισλαμικού Κράτους.

Η πρεσβεία, η οποία έχει επανειλημμένα προτρέψει όλους τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της απειλής, αλλά είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τις συναυλίες και τα πλήθη και να γνωρίζουν το περιβάλλον τους.

«Η Πρεσβεία παρακολουθεί αναφορές για εξτρεμιστές με επικείμενα σχέδια να στοχεύσουν μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα και συναυλίες και οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις τις επόμενες 48 ώρες», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της.

Εξέδωσε την προειδοποίησή της αρκετές ώρες αφότου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, ο κύριος διάδοχος της KGB της σοβιετικής εποχής, είπε ότι απέτρεψε επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα από πυρήνα της σουνιτικής μουσουλμανικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η FSB είπε ότι ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους επιχειρούσε στην περιοχή Kaluga της Ρωσίας ως μέρος του αφγανικού σκέλους της οργάνωσης, η οποία είναι γνωστή ως ISIS-Khorasan και επιδιώκει ένα χαλιφάτο στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Πτήση «φάντασμα» MH370: Δέκα χρόνια από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines

Πλοίο που έπλεε ανοικτά της Υεμένης ανέφερε δύο εκρήξεις

ΟΗΕ: Εξετάζει καταγγελίες για κακομεταχείριση Παλαιστίνιων κρατουμένων στο Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42