search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Σοκ για χιλιάδες συνταξιούχους – Ποιοι είδαν σε μία νύχτα μείωση 50% στις επικουρικές

08.03.2024 09:30
syntajiouxoi new

Σοκ υπέστησαν χιλιάδες συνταξιούχοι – τραπεζικοί της πάλαι ποτέ Εμπορικής Τράπεζας αλλά και της Alpha Bank – βλέποντας τις επικουρικές τους να μειώνονται κατά 50% εν μία νυκτί!

Η αρμόδια διεύθυνση επικουρικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ αποφάσισε να εφαρμόσει στις υψηλές επικουρικές συντάξεις των τραπεζών το πλαφόν που θεσπίστηκε με το νόμο 4997/2022, επιβάλλοντας όμως όλες τις μειώσεις που είχαν στην παλιά σύνταξη!

Οπως αναφέρει ο Ελευθερος Τύπος το πλαφόν ανέρχεται σήμερα στα 1.534 ευρώ και η εφαρμογή του στις υψηλές επικουρικές των συνταξιούχων τραπεζικών από το ΤΕΑΠΕΤΕ κατέβασε τις συντάξεις πιο κάτω και από αυτές που έπαιρναν οι συνταξιούχοι όταν έγιναν οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου.

Είναι ενδεικτικό ότι συνταξιούχος που μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 (πριν το πλαφόν) έπαιρνε επικουρική 880 ευρώ, βρέθηκε στην πληρωμή του Μαρτίου (μετά το πλαφόν) με επικουρική 458 ευρώ, όταν με τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου η σύνταξή του από τα 880 ευρώ είχε πέσει στα 588 ευρώ.

Η μείωση θεωρείται αυθαίρετη γιατί στο νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση) με τον οποίο αποκαταστάθηκαν οι μειώσεις Κατρούγκαλου προβλέπεται ρητά ότι οι επικουρικές δεν μπορεί να μειώνονται πιο κάτω μετά την επαναφορά τους στα προ Κατρούγκαλου επίπεδα.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις ξαφνικές περικοπές και έστειλαν ήδη εξώδικο στο υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ, ενώ διοργανώνουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας ακύρωση των μειώσεων.

Διαβάστε επίσης

Ψάχνοντας «Αϊ-Γιώργη» για τον «δράκο» της ακρίβειας

Ασυγκράτητο ράλι ακρίβειας

Νέος ποινικός κώδικας: Οι ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 100.000 ευρώ στο Δημόσιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09