search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:10
MENU CLOSE

Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΣΕΦ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2324
7/4/2024
09.03.2024 06:26
KOYTSOYBAS NEW

Την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές ξεκινά την Κυριακή το ΚΚΕ με εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 11 το πρωί.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης, με τίτλο «Το κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές», θα κάνει με ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και γυναίκες, «οι οποίοι συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης και στους αγώνες».

Το Κάλεσμα θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου 9-10.3, με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να προετοιμάζουν μεγάλη πανεξόρμηση.

Στον Περισσό θεωρούν ότι αρχίζει να φουντώνει ένα κύμα διαμαρτυρίας και να δημιουργείται ένα κοινωνικό μέτωπο που εκφράζει συνολική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση.

Η προσπάθεια επομένως επικεντρώνεται στην υποδοχή μεγάλου μέρους εκ των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, ώστε το ΚΚΕ να βγει ακόμη πιο ενισχυμένο από την κάλπη των ευρωεκλογών, σε συνέχεια της ανόδου στις εθνικές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές την περασμένη χρονιά.

Επιπρόσθετα το ΚΚΕ απευθύνεται όχι μόνο στους δυσαρεστημένους από την κυβερνητική πολιτική αλλά και από την πολιτική της Ε.Ε.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επικαλέστηκε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι ένα ποσοστό «πάνω από το 40% απαντά ότι θέλει να αποδοκιμάσει την Ε.Ε.», επομένως «όσοι θέλουν να σταλεί πραγματικό μήνυμα, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις Βρυξέλλες, έχουν μια επιλογή: να ρίξουν στην κάλπη του Ιουνίου το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Εκλογικός πήχης επισήμως δεν τίθεται, «εμείς λέμε όσο πιο ψηλά γίνεται», ανέφερε ο γ.γ. μιλώντας στην εκπομπή Meeting Point της Όλγας Τρέμη.

«Απευθυνόμαστε στο περίπου 40%-35%», είπε αναφορικά με τη μάχη των ευρωεκλογών και πιο συγκεκριμένα «σε αυτόν που λέει ότι ‘‘είμαι αρνητικός για την Ε.Ε.’’, ότι ‘‘έχουν δίκιο εκείνοι που λέγανε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί το λαϊκό εισόδημα, να έρθει ευημερία στη χώρα, να υπάρξει σύγκλιση’’, δεν πρόκειται να γίνουν όλα αυτά που μας λέγανε κάποιοι κάποτε που ψήφιζαν την ένταξη στην Ε.Ε.».

Το ζήτημα της ψήφου στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο δείχνει να έχει επηρεάσει κάπως τις ανοδικές δημοσκοπικές επιδόσεις του ΚΚΕ – ενδεικτικά η πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse έδειξε απώλεια μίας μονάδας με πρόθεση ψήφου στο 7,5%.

Από τον Περισσό φαίνεται να εκτιμούν ότι μακροπρόθεσμα θα πείσει ότι η στάση του είχε ως υπόβαθρο την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων γυναικών και διαχωρίζεται από ομοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις, ενώ από την άλλη ποντάρει στη «λαϊκή κοινωνική αντιπολίτευση» που εκδηλώνεται στις κινητοποιήσεις εργαζομένων, φοιτητών, αγροτών κ.λπ. για την ενίσχυσή του.

Διαβάστε επίσης

Κόντρα Πιερρακάκη – Μάντζου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Οι υποκλοπές, ο Βενιζέλος και το… προφιτερόλ του Γιώργου Κωνσταντίνου

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Αρνητικά τοποθετούνται οι νέοι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Σαρωτικά υπέρ οι άνω των 65

Ψήφισμα της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη: Καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:10