search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:16
MENU CLOSE

Κουμουνδούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά Προανακριτική για τον Κ. Καραμανλή αλλά απευθείας παραπομπή στη Δικαιοσύνη

10.03.2024 23:57
siriza-new

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμά του δεν ζητάει προανακριτική αλλά να πάει απευθείας στην Δικαιοσύνη με μόνη την άρση της ασυλίας του Κ. Καραμανλή» διευκρινίζουν κομματικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτουν ότι ο Κ. Αχ. Καραμανλής έχει τελέσει τα αδικήματα δια παραλείψεως και δεν ισχύει  γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Υπενθυμίζεται πως με το Πόρισμα που έδωσε νωρίτερα στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Στο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:

«Χρήζει διερεύνησης η διάπραξη εκ μέρους του ποινικών αδικημάτων της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή», αναφέρουν οι βουλευτές του που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή, καθώς «προκύπτει ότι, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, από το πλήθος των εξωδίκων και από εκ της αρμοδιότητάς του γνώση για την μη εφαρμογή της σύμβασης 717/2014, είχε απόλυτη γνώση τόσο για την μη εφαρμογή κανενός συστήματος ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, άρα και για την έλλειψη ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και θέσης αυτού σε καθεστώς απόλυτης διακινδύνευσης».

Κατά,  τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει ποινικές ευθύνες στον τότε υφυπουργό Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη, καθώς και στον τότε υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο. Μιλά επίσης για την ανάγκη ποινικής διερεύνησης για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717/2014.

Τέλος ζητά η Επιτροπή να ψηφίσει ομόφωνη ερμηνευτική δήλωση, η οποία θα επισημαίνει ότι η «παράλειψη εκτέλεσης οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας» δεν συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών καθηκόντων, γεγονός που δεν θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος, οδηγώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών στη Δικαιοσύνη με απλή άρση ασυλίας.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης: «Καταδικάζουμε την επίθεση κατά Κασσελάκη – Ροπαλοφόροι και κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία»

Νίκος Ανδρουλάκης για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: «Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση κατά του Κασσελάκη»

Αλέξης Χαρίτσης για την συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας: «Η έμπρακτη απάντηση της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48