search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:56
MENU CLOSE

Chelsea Hotel Portraits: Έκθεση με πορτρέτα ανθρώπων που έζησαν στο θρυλικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης

11.03.2024 23:12
chelsea hotel
Instagram/@chelseahotelportraits

Εμβληματικά ασπρόμαυρα πορτρέτα προσωπικοτήτων που φωτογραφήθηκαν στο The Chelsea Hotel τα τελευταία 25 χρόνια από τον φωτογράφο Τόνι Νοταρμπεραρντίνο (Tony Notarberardino) παρουσιάζονται στην έκθεση «Chelsea Hotel Portraits» στην ACA Galleries, στη Νέα Υόρκη.

Ο Τόνι Νοταρμπεραρντίνο γεννημένος στη Μελβούρνη από γονείς Ιταλούς μετανάστες έφτασε στο The Chelsea Hotel το 1994 και δεν έφυγε ποτέ. Ένα ορόσημο της Νέας Υόρκης, που χτίστηκε το 1884, το βικτοριανό γοτθικό κτίριο στη Δυτική 23η Οδό ήταν ένα από τα λίγα εναπομείναντα μποέμ καταφύγια και φιλοξενούσε θρυλικές καλλιτεχνικές συνεργασίες και παραστάσεις.

Οι μοναδικοί χαρακτήρες που ζούσαν και σύχναζαν στο ξενοδοχείο ενέπνευσαν τον φωτογράφο να αρχίσει να δημιουργεί πορτρέτα. «Στις 4 το πρωί ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου του 1997, ήμουν μέσα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου και επέστρεφα σπίτι, όταν ξαφνικά ένα χέρι στολισμένο με μακριά, βαμμένα νύχια το εμπόδισε να κλείσει. Περπάτησε μια ηλικιωμένη drag queen που κουβαλούσε περισσότερες τσάντες με ψώνια από όσες μπορούσε, ενώ κρατούσε το χέρι ενός εξάχρονου αγοριού. Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσιάστηκα και ρώτησα αν μπορούσα να τη φωτογραφίσω. Χωρίς δισταγμό, συμφώνησε» αναφέρει ο φωτογράφος στην περίληψη της έκθεσης περιγράφοντας πως άρχισε να δημιουργεί τα πορτρέτα.

Η σειρά πορτρέτων του αποτυπώνει την ατμόσφαιρα της αυθεντικότητας καταγράφοντας τους διαφορετικούς χαρακτήρες που περνούν καθημερινά από τις πόρτες του ξενοδοχείου.

Ο Άρθουρ Κλαρκ, η Ντέμπι Χάρι, ο Σαμ Σέπαρντ, ο Ντι Ντι Ραμόν, η Γκρέις Τζόουνς, ο Έντουαρντ Ένινφουλ, αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου και ανώνυμοι περαστικοί έχουν ποζάρει στον φακό του. Όλοι φωτογραφήθηκαν με φόντο τον ίδιο τοίχο, έτσι ώστε το άτομο και η προσωπικότητά του να απομονώνονται και να φωτίζονται.

Η έκθεση «Chelsea Hotel Portraits» εγκαινιάστηκε στις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου.

Ο Τόνι Νοταρμπεραρντίνο έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Vogue, Vanity Fair, Harpers Bazaar, Marie Claire, Elle και GQ και έχει δημιουργήσει αμέτρητα πορτρέτα προσωπικοτήτων με επιρροή στον χώρο του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας.

Διαβάστε επίσης:

Τα «μπράβο» των πολιτικών στον Γιώργο Λάνθιμο

Μητσοτάκης για master plan για Θεσσαλία: Δεν εγκαταλείπουμε το βαμβάκι

Οι φόβοι της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Οι απογοητευμένοι, ο «Κανένας» και οι διαρροές προς τα δεξιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:56