search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:27
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδηλώσεις για ακρίβεια – οικονομία, Ευρώπη και στεγαστικό, περιφερειακά Συνέδρια και στο βάθος προκριματικές

11.03.2024 16:34
syriza 5543- new

Εκδηλώσεις, 4 ακόμη περιφερειακά συνέδρια, έναρξη της καμπάνιας για τις ευρωεκλογές και στο βάθος – μέχρι τα μέσα Απριλίου – προκριματικές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου περιλαμβάνει ο άμεσος σχεδιασμός της Κουμουνδούρου. Στον σχεδιασμό υπολογίζεται και το διάστημα της απουσίας του Στέφανου Κασσελάκη για την υπηρέτηση της στρατιωτικής του θητείας στη Σπάρτη.

Οδηγίες προς ναυτιλομένους, για το διάστημα αυτό αναμένεται να δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε νέα σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου την Τετάρτη, ενώ μια πρώτη συζήτηση έγινε στο Εκτελεστικό του Σαββάτου.

Στο διάστημα αυτό αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, απόντος του Κασσελάκη, καθώς οι σκέψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι να συνεδριάζει δύο φορές τον μήνα.

Επομένως το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξωστρέφεια με ή απόντος του Στέφανου Κασσελάκη.

Αύριο είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση για την ακρίβεια και το φορολογικό, στις 7 το απόγευμα στην Τεχνόπολη. Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις βασικές πτυχές της θετικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση με γενικό τίτλο «Ελληνικό όνειρο- Ζωή με αξιοπρέπεια», όπου θα δώσει το στίγμα του κόμματος αναφορικά με την οικονομία.

Την Πέμπτη ακολουθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη, εκδήλωση η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές. Την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν υποψηφιότητες, καθώς η διαδικασία των προκριματικών είναι ακόμη στην φάση της συλλογής βιογραφικών, για τα οποία η προθεσμία είναι μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Ακολούθως θα υπάρξει η αξιολόγησή τους και θα ακολουθήσουν οι προκριματικές, το αργότερο ως τα μέσα Απριλίου, προκειμένου στη συνέχεια οι υποψήφιοι να μπουν κανονικά στη μάχη για τις ευρωεκλογές.

Για το προσεχές διάστημα προβλέπονται εκδηλώσεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό όπως αυτή για την στεγαστική κρίση και τις σχετικές προτάσεις του κόμματος.

Μέσα στον Απρίλιο αναμένονται δύο περιφερειακά συνέδρια και συγκεκριμένα σε Πάτρα και Κρήτη (πιθανότατα Ηράκλειο), ενώ μετά το Πάσχα μέχρι τα μέσα Μαΐου θα ακολουθήσουν δύο ακόμα, σε Κεντρική Μακεδονία (πιθανόν Θεσσαλονίκη) και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η κόντρα για τις εταιρείες – ΔΠΚ και Πόθεν έσχες στον προβλεπόμενο χρόνο

Στο μεταξύ σε σχέση με το θέμα για τα περιουσιακά του Στέφανου Κασσελάκη, στον απόηχο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για τις εταιρείες, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν την αιχμή ότι εκτοξεύονται επιθέσεις αφήνοντας να αιωρούνται κατηγορίες, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν γνωστό ότι είναι επιχειρηματίας όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν δημιούργησε εταιρείες εκ των υστέρων αφότου ήρθε στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει προσεχώς την αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και στη συνέχεια το Πόθεν Έσχες με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο για τις προθεσμίες.

Για Κοντονή: Δέχτηκε να είναι υποψήφιος το 2019 παρά τις αντιρρήσεις κι ενστάσεις που είχε στην υπόθεση Novartis

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Κοντονή για «παρασυστήματα» στην υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Απογευματινή», πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι δεν οφείλουν απαντήσεις στον πρώην υπουργό ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν όμως ερωτήματα καθώς ο ίδιος δέχτηκε και ήθελε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, και μάλιστα περιόδευσε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ζάκυνθο και μετά εντάχθηκε από μόνος του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκ των υστέρων φαίνεται να είχε όλες αυτές τις ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές μετά τις εκλογές του 2019 παραιτήθηκε κι έκτοτε κατά καιρούς εμφανίζεται και λέει για διάφορα θέματα είτε για τους ποινικούς κώδικες τους οποίους ψήφισε ο ίδιος, είτε για τη Novartis που βγήκε μαζί με κ. Παπαγγελόπουλο εκείνη τη νύχτα, και είπε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Να γίνει πράξη το σύνθημα «πολιτισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Θεσσαλονίκη: Η εξτρεμιστική δράση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, το ομοφοβικό παραλήρημα και οι απειλές σε βουλευτές (photos)

Ανδρουλάκης: Το πόρισμα, που κατέθεσε η ΝΔ για τα Τέμπη είναι μνημείο ντροπής, στόχος η συγκάλυψη των ευθυνών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:25