search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:16
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Οδηγίες καταστροφής» για την ολική έκλειψη ηλίου – Αξιωματούχοι συστήνουν στους πολίτες να εφοδιαστούν με τρόφιμα πριν το φαινόμενο

14.03.2024 00:14
eclipse

Στις 8 Απριλίου πρόκειται να γίνει στις ΗΠΑ ολική έκλειψη ηλίου, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτάδι για λίγη ώρα, νωρίς το απόγευμα.

 Η έκλειψη θα ξεκινήσει από το Μεξικό και θα εκτείνεται σε όλο το Τέξας, την Οκλαχόμα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, το Οχάιο, τη Νέα Υόρκη, την Πενσυλβάνια, το Βερμόντ, το Νιου Χάμσαϊρ και το Μέιν πριν το φαινόμενο φτάσει στον Βόρειο Ατλαντικό.

Αξιωματούχος του Τέξας συνιστά στους κατοίκους μιας κομητείας να προμηθευτούν τρόφιμα και καύσιμα πριν από την ολική έκλειψη Ηλίου.

Ο Μάικ Τζόουνς, διευθυντής του Γραφείου Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Κομητείας Χέις, πρότεινε στους κατοίκους να εφοδιαστούν με είδη πρώτης ανάγκης τις ημέρες πριν από το φυσικό φαινόμενο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KXAN του Όστιν.

Μια ιστοσελίδα της κομητείας Hays αφιερωμένη στην έκλειψη ανέφερε ότι η κομητεία αναμένει “πολλές χιλιάδες επισκέπτες” να φτάσουν για την εκδήλωση.

“Εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν σε μονοπάτια πλάτους περίπου 100 μιλίων σε όλη την ήπειρο όπου θα μπορούν να δουν τη μέγιστη κάλυψη του Ήλιου από τη Σελήνη”, ανέφερε η ιστοσελίδα.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Τράβις, της κομητείας Κένταλ και της κομητείας Μπελ εξέδωσαν παρόμοιες συστάσεις πριν από την έκλειψη.

«Το μεγάλο πλήθος μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και να εμποδίσει ή να καθυστερήσει τις υπηρεσίες αστυνόμευσης και πρώτων βοηθειών να απαντήσουν στις κλήσεις για βοήθεια», προστίθεται στη δήλωση.

Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ παρατήρησαν ολική έκλειψη ηλίου ήταν στις 21 Αυγούστου 2017. Η επόμενη δεν θα συμβεί στη Βόρεια Αμερική παρά το 2044.

Διαβάστε επίσης:

Διαδηλωτές απέκλεισαν το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα (Video)

Βίλντερς: Δεν θα είναι πρωθυπουργός μιας μέλλουσας κυβέρνησης στην Ολλανδία – Ενισχυμένη η ακροδεξιά στις ευρωεκλογές

Η Ρωσία είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο, λέει ο Πούτιν – Για κίνδυνο επέκτασης των συγκρούσεων σε άλλες χώρες μιλά η Ζαχάροβα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:13