search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:38
MENU CLOSE

Κολωνός: Προκαλεί την κοινωνία και εκθέτει την κυβέρνηση συνήγορος κατηγορουμένων – «Έχει ποινικό καταλογισμό η 12χρονη»

14.03.2024 18:19
kolonos 654- new

Σε μια παραδοχή για τους νέους ποινικούς κώδικες προχώρησε η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η κ. Πανταζή ανέφερε ότι με βάση το νέο ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία ανήλικος από την ηλικία των 10 ετών έχει ποινικό καταλογισμό, αν τελέσει κάποιο αδίκημα, για να στηρίξει το εξοργιστικό επιχείρημά της ότι η 12χρονη είχε «επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής».

Η ίδια δικηγόρος έχει εκπροσωπήσει νομικά τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τον αστυνομικό μαστροπό στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, Δημήτρη Μπουγιούκο.

Μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, δήλωσε για τη 12χρονη ότι «δυστυχώς αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει, για να επιβιώσει, μια συγκεκριμένη στάση ζωής».

Η Β. Πανταζή εκπροσωπώντας κατηγορούμενους παιδοβιαστές έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότιένα παιδί 12 ετών επιλέγει να εκδίδεται.

Στη συνέχεια, η Β. Πανταζή σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει το προφίλ των πελατών της και να δημιουργήσει εντυπώσεις αναφέρθηκε σε «12.500 πειστήρια» από τα οποία όπως υποστήριξε δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους που εκπροσωπεί, προσθέτοντας ότι «δεν τη χτύπησαν, δεν την απείλησαν, δεν χρησιμοποίησαν βία». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωσή της ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της αναγνώρισε στους εντολείς της, «πλάνη για την ηλικία του θύματος».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: 14 θάνατοι από κορωνοϊό – Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκαν νέες διασωληνώσεις

Τέμπη: Νέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από τον μοναδικό επιζώντα του 1ου βαγονιού – Ξέσπασε κατά της Εξεταστικής ο δικηγόρος του

Συνελήφθη ηθοποιός ως μέλος της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική – Ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα θύματά της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:37