search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Το ευρω-αποτέλεσμα κρίνει τον ανασχηματισμό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2325
14/3/2024
16.03.2024 07:00
maximou_plati

Σε προεκλογική ετοιμότητα έχει τεθεί σχεδόν επισήμως η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός αυτό αναμένεται να «πάει πίσω» διάφορα πράγματα που σκέφτεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ των οποίων και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – αλλά ο… κανονικός, όχι ο μίνι που έκανε πριν από μερικούς μήνες.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μαξίμου έχουν αξιολογηθεί τα αποτελέσματα του rotation που έγινε στους υπουργούς μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ότι έχει κριθεί ποια χαρτοφυλάκια πάνε καλά και ποια όχι. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση χρειάζεται επιπλέον «φρεσκάρισμα», πέραν αυτού που έγινε στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας.

Ωστόσο, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, οι ανασχηματισμοί προκαλούν εσωτερικές δυσαρέσκειες, γκρίνιες και φέρνουν για κάποιο διάστημα εσωστρέφεια στα κόμματα, οπότε, μαθαίνουμε, ο πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει τη Ν.Δ. «στην τσίτα» μέχρι την ευρωκάλπη και έτσι, αν θα γίνει ανασχηματισμός (το «αν» μπαίνει δεδομένης της… απέχθειας του πρωθυπουργού προς τις μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, προτιμώντας «σημειακές παρεμβάσεις»), αυτός πρέπει να αναμένεται μετά τις εκλογές.

Όσο για τα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση, αυτό που μας επισημαίνεται… αρμοδίως είναι ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κυρίως δε από το αν θα ενισχυθούν τα κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ. ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση αναμένεται το κυβερνητικό σχήμα να… κλίνει επί δεξιά, ώστε να επιχειρηθεί να αποκρουστούν οι εξ αυτής της πλευράς φθορές. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

Κάλτσες με αστακούς φοράει ο Στέφανος Κασσελάκης (Video)

Τι συμβαίνει με τον Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων

«Κεραυνοί» Κεφαλογιάννη για την ποσόστωση σε ελληνικά τραγούδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:19