search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:39
MENU CLOSE

Απρόοπτη επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για την Λωρίδα της Γάζας μετά από ένα μήνα

18.03.2024 19:57
BIDEN_NETANIAHOU
AP

Ο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Συζήτησαν την κατάσταση στην Ράφα και τις προσπάθειες για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.

Μπάιντεν και Νετανιάχου είχαν να επικοινωνήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου. Η επικοινωνία τους γίνεται σε μια στιγμή που η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ αυξάνεται λόγω της διαχείρισης του πολέμου στην Γάζα από τον Νετανιάχου.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και την Γάζα, συπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ράφα και των προσπαθειών για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ και ο πλέον υψηλόβαθμος εβραίος αιρετός αξιωματούχος, ζήτησε την διεξαγωγή νέων εκλογών στο Ισραήλ δηλώνοντας ότι ο Νετανιάχου αποτελεί εμπόδιο για την ειρήνη.

Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε την επόμενη ημέρα την τοποθέτηση του Σούμερ λέγοντας ότι απηχεί τις ανησυχίες πολλών Αμερικανών.

Ο Νετανιάχου απάντησε σε δριμύ ύφος την Κυριακή δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο CNN ότι η συνέντευξη του Σούμερ ήταν «τελείως ανάρμοστη».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επιτεθούν στην Ράφα, τον τελευταίο «ασφαλή» θύλακα της Λωρίδας της Γάζας. Οι διεθνείς πιέσεις προς το Ισραήλ για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες μεταξύ των αμάχων φαίνεται ότι συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Νέα τοιχογραφία του Banksy εξέπληξε τους κατοίκους

Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα για βίντεο με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Μετρούσαν «τούβλα» μετρητών

«Λιώνουν» στη Βραζιλία – Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκρασία στο Ρίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:38