search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Υπόθεση email: Πλήρης κάλυψη σε Κεραμέως, η κυβέρνηση τα ρίχνει σε «ατομικές συμπεριφορές»

19.03.2024 14:46
MARINAKIS-KERAMEWS

Την πλήρη κάλυψη στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, υπόθεση που ήδη οδήγησε σε τρεις απομακρύνσεις.

Ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις – ήδη έχουν υπάρξει αγωγές από πολίτες που δέχθηκαν τα επίμαχα emails – επανέλαβε ότι από την έρευνα που πραγματοποίησε η κυβέρνηση διαπιστώθηκε ότι η αποστολή της επίμαχης λίστας έγινε μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου και ότι την περίοδο εκείνη η νυν υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, δεν ήταν καν υπουργός, αλλά υποψήφια βουλευτής και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Μάλιστα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι, παρότι ακόμα και ο συνήγορος του πρώτου ενάγοντως παραδέχθηκε ότι η διαρροή έγινε μεταξύ των δύο εθνικών εκλογών, και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εργαλειοποιεί την υπόθεση και, όπως είπε, κινείται επικίνδυνα προσπαθώντας να συνδέσει την υπόθεση με την επιστολική ψήφο, επαναλαμβάνοντας ότι «κουνάνε το δάχτυλο» αυτοί που επιχείρησαν να ελέγξουν τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η έρευνα που διεξήγαγε η κυβέρνηση δεν υποκαθιστά τη δικαιοσύνη και ότι δεν υποδεικνύει «ενόχους», ωστόσο έσπευσε να αποδώσει τα πάντα σε «ατομικές συμπεριφορές», προσθέτοντας ότι οι συμπεριφορές αυτές αδικούν και τη δουλειά κάποιων. Παράλληλα, όσον αφορά στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που έχει στα χέρια το ΥΠΕΣ, δήλωσε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η πλήρης προστασία τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος παραβιάζει το νόμο φεύγει, όπως έγινε ήδη με την κ. Ασημακοπούλου, τον γ.γ. του υπουργείου και τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Περί Τεμπών

Κατά τα λοιπά και με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στείλει την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών στις επιτροπές TRAN και LIBE, ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση τρέφει πλήρη σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος, ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απόπειρα συγκάλυψης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι χτίζει αφήγημα στις πλάτες των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και λέγοντας ότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στην έρευνα – την οποία χαρακτήρισε ως σύνθετη – που διεξάγει η δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι η πορεία της πηγαίνει καλά.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα μιλήσει στη Βουλή την Τετάρτη, οπότε και θα συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, λέγοντας ότι έχει απαντήσει πλειστάκις για το θέμα και στη Βουλή και αλλού. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η διαδικασία που ξεκινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα επηρεάσει τη ροή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα, και ότι η κυβέρνηση σέβεται τις διαδικασίες, αν και για τις αιτιάσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, ότι παρεμποδίζεται το έργο της, επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι δικαστές είναι που αξιολογούν πώς θα πραγματοποιηθεί μια έρευνα.

Τέλος, σχετικά με τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κάλεσε να δώσει νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο το Πόθεν Έσχες του στη δημοσιότητα, ώστε να ξεκαθαριστεί τι συμβαίνει, καθώς, όπως είπε, μέχρι στιγμής έχει δώσει πολλές και διαφορετικές εκδοχές για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης: Να απολογηθεί στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης για την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Επιμένει στις διαγραφές φοιτητών που «παρανομούν»

Μαρία Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καθόλου ηθική στην κυβέρνηση μας – Ζητάμε το αυτονόητο – Το ψήφισμα είναι κοινωνική εντολή (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:34