search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Τηλεθέαση τριημέρου: Μια του Alpha, δυο του Mega

19.03.2024 16:55
tiletheasi_0502_1460-820_new
credit: pixabay

Η πτωτική τάση, χαρακτηριστικό στο σύνολο των μεριδίων των καναλιών, νοηματοδότησε το Σάββατο την απομάκρυνση μερίδας τηλεθεατών από την τηλεόραση ως κάποιο βαθμό με αφορμή το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Ενδεικτικά, την Παρασκευή πέντε κανάλια είχαν μερίδια με διψήφια ποσοστά, ενώ το Σάββατο περιορίστηκαν στα τρία.

Ο Alpha ήταν πρωτοπόρος το Σάββατο, με δυναμική ανάλογη των προηγούμενων δύο ημερών. Το Mega ήταν δεύτερη επιλογή στο σύνολο της ημέρας με μερίδιο μόλις 11,2% (από 14,8% που είχε την Παρασκευή). 

Ο ΣΚΑΪ συντήρησε δυνάμεις και αποτέλεσε την τρίτη επιλογή της ημέρας. Όλα τα άλλα κανάλια είχαν μερίδια κάτω του 10%. Τονωμένη, παραδοσιακά, ήταν το Σάββατο η απόδοση του Open. Κοντά στο 3% κινήθηκε ο δείκτης της Nielsen για Μακεδονία TV και ΕΤ3.

Την Κυριακή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα «πήρε κεφάλι» στην κούρσα της τηλεθέασης το Mega με αμετάβλητη απόδοση και τις δύο ημέρες. Ο Alpha ήταν δεύτερη επιλογή την Κυριακή, τη θέση του οποίου πήρε ο ΣΚΑΪ την Καθαρά Δευτέρα.

Την Κυριακή, όπως και το Σάββατο, ήταν καλύτερη, συγκριτικά με τις καθημερινές, η απόδοση του Open, την οποία κατάφερε να διατηρήσει σε σημαντικό βαθμό και την Δευτέρα. Στα γνώριμα της επίπεδα κυμάνθηκε η ΕΡΤ1 και τις τρείς ημέρες.

Την Καθαρά Δευτέρα πήραν τα πάνω τους στο μεταξύ ΣΚΑΪ, Alpha, ΑΝΤ1 και Star. Πλην του ΣΚΑΪ, οι αποδόσεις τους ήταν χαμηλότερες συγκριτικά με εκείνες που είχαν ακριβώς πριν από οκτώ ημέρες. Συνετέλεσε στην στάση των τηλεθεατών η αργία και οι καλές καιρικές συνθήκες για την τήρηση των σχετικών εθίμων.

Διαβάστε επίσης:

Ντοκιμαντέρ για τους ABBA με τη συμμετοχή 12 δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων- Το σημαντικότερο γεγονός από συστάσεως EBU

Πονοκέφαλος για δυο η πρωινομεσημεριανή ζώνη – Οι προβληματισμοί και οι σχεδιασμοί σε ΣΚΑΪ και Mega

Attica TV: «Ρεμπέτικο βεράνι» η νέα πρόταση του καναλιού για το τραγούδι με παρουσιαστή – έκπληξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15