search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:39
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Στο νέο σύστημα υγείας η ταμπέλα θα γράφει δημόσιο και από μέσα θα αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα

22.03.2024 11:33
KOUTSOUBAS NEW

Απογείωση της επιχειρηματικής λειτουργίας και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ κατήγγειλε στη Βουλή, όπου συζητείται επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ για την υγεία ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για νοσοκομεία-επιχειρήσεις που θα έχουν ασθενείς-πελάτες.

«Στο νέο σύστημα υγείας η ταμπέλα θα γράφει δημόσιο και από μέσα θα αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό το νέο ΕΣΥ το χωρίζει άβυσσος από τις ανάγκες του λαού μας», είπε για να προσθέσει ότι τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες που θα πωλούν απευθείας υπηρεσίες στα ασφαλιστικά ταμεία και στους ασθενείς.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία του ανάδειξε τα ψέματα της κυβέρνησης στα απογευματινά χειρουργεία, κάνοντας λόγο για «νόμιμο φακελάκι» και κακόγουστες φιέστες πάνω από τα χειρουργικά τραπέζια. 

«Νομοθετήσατε τιμοκατάλογο στη ζωή και στην υγεία των ανθρώπων», είπε, χαρακτηρίζοντας αίσχος και  εκτρωματικό το σχέδιο λειτουργίας των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων. 

Ο κ. Κουτσούμπας απέρριψε  τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι θα μειωθούν οι πρωινές λίστες, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα θα αυξηθούν οι λίστες στα πρωινά χειρουργεία, αφού τα απογευματινά θα γίνονται με το ίδιο προσωπικό, στις ίδιες χειρουργικές αίθουσες.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του έφερε ως παράδειγμα τα απογευματινά ραντεβού στα νοσοκομεία που είχαν ως συνέπεια να μη βρίσκουν ραντεβού οι ασθενείς το πρωί «ούτε με το κιάλι».

Τόνισε δε, ότι εάν η κυβέρνηση να μειώσει τις λίστες στα πρωινά χειρουργεία, θα άνοιγε τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες που μόνο στην Αττική είναι κοντά 60.

Διαβάστε επίσης

Ευρωεκλογές: Ποια στοιχεία και επιδόσεις θα κρίνουν τη μοίρα Κασσελάκη και Ανδρουλάκη στη μάχη της δεύτερης θέσης

Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωσε τους πρώτους 28 υποψήφιους ευρωβουλευτές – Δείτε τα ονόματα

Βολές Φλωρίδη προς Καραμανλή για τα Τέμπη: Εγώ δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν είχα πολιτική ευθύνη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:37