search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:29
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Τετάρτη για τα απογευματινά χειρουργεία

22.03.2024 20:01
POEDHN
Eurokinissi

Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (27/03) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Στέλνει το μήνυμα ότι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία του ΕΣΥ είναι να γίνουν προλήψεις νοσηλευτών και γιατρών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ακυρώνουν τις θεμελιώδεις αρχές σύστασης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν περίθαλψη με ισότιμη πρόσβαση. Οι ασθενείς που βρίσκονται χρόνια σε λίστες αναμονής έχουν πληρώσει φόρους και εισφορές και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χειρουργηθούν άμεσα και δωρεάν.

Το 40% των ανεπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού και Ιατρών κυρίως Αναισθησιολόγων και γι’ αυτό οι λίστες αναμονής για χειρουργεία ξεπερνάει τα δύο έτη. Ως εκ τούτου διαφωνούμε κάθετα με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή για τα οποία οι ασθενείς θα βάζουν το χέρι στη τσέπη και θα αυξήσουν τα εμπόδια πρόσβασης των πολιτών στα Νοσοκομεία. Εάν η κυβέρνηση θέλει να μειωθούν οι λίστες χειρουργείων και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες θα πρέπει να προσλάβει νοσηλευτές και γιατρούς προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι ανεπτυγμένες χειρουργικές αίθουσες”.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Έκκληση στους πολίτες να στείλουν φωτογραφίες/ βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία των Τεμπών

Τέμπη: Παρέμβαση ανακριτή για τη μεταφορά χώματος σε ιδιωτικό οικόπεδο μόλις λίγα 24ωρα μετά το δυστύχημα

Κόρινθος: Ξύλο από MAT σε κρατούμενους πρόσφυγες, απεργούς πείνας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:28