search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:23
MENU CLOSE

Τέμπη: Ξεκινούν έρευνες στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώμα

23.03.2024 15:11
tempi_2902_1460-820_new

Έρευνες στο οικόπεδο όπου, παρανόμως, μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χωμάτων και φυσικού πεδίου από το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών ξεκινούν οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν οριστεί από τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως εξήγησε στο thesstoday.gr, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, νομικός σύμβουλος και πατέρας τραυματία, αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα με την ελπίδα ότι ένα χρόνο και σχεδόν ένα μήνα μετά τη σύγκρουση θα εντοπιστούν αναλλοίωτα στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν περαιτέρω την έρευνα και θα φωτίσουν τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης.

«Ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην Τροχαία να φροντίσει για τη φύλαξη του χώρου, όπου και εκεί θα διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό όποιων στοιχείων είμαστε σε θέση μετά από τόσο μεγάλο διάστημα να εντοπίσουμε», εξήγησε.

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για τη μεταφορά στη δικογραφία. Είναι μια ιδιωτική έκταση στην οποία πράγματι οδηγήθηκε τμήμα των συντριμμιών και φυσικό έδαφος από το πεδίο της σύγκρουσης, όπου βέβαια εντελώς αναρμόδια και οδηγήθηκαν και φιλοξενούνται», επισήμανε.

Κατατέθηκε στον εφέτη ανακριτή η συμπληρωματική έκθεση με τα νέα στοιχεία

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής, συγγενείς και δικηγόρος κατέθεσαν στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή τη συμπληρωματική έκθεση, στην οποία όπως υποστηρίζουν, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για την ύπαρξη ξυλολίου, καθαρότητας 95%.

«Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση του τεχνικού μας συμβούλου, κ. Κοκοτσάκη ότι η έκρηξη οφείλεται στη χημική ουσία του ξυλολίου, του βενζολίου και των υπολοίπων που είχαν εντοπιστεί από το Χημείο του Κράτους», τόνισε ο κ. Ηλιούπουλος.

Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο και με αλγόριθμο ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση της ευκρίνειας στα βίντεο όπου απεικονίζεται η στιγμή της μεγάλης έκρηξης.

«Με πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο εμφανίζεται όλο το φαινόμενο της πυρόσφαιρας και της φωτιάς που οφειλόταν ακριβώς σε αυτή. Έχει γίνει χρήση φασματοσκοπίου έχει γίνει αναλυτική ανά καρέ ανάλυση των βίντεο», εξήγησε.

«Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια είναι ότι πράγματι επιχειρήθηκε από την πρώτη στιγμή να αλλοιωθούν στοιχεία», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Σύσσωμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο – Οι ανακοινώσεις των κομμάτων

Χρήστος Σπίρτζης: «Η ΝΔ είναι σε παραζάλη με τα Τέμπη»

Τέμπη – Αποκάλυψη: Μέλη άγνωστης ομάδας αλλοίωσαν τον τόπο του εγκλήματος- «Κόλαφος» η νέα πραγματογνωμοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:22