search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:57
MENU CLOSE

Κυψέλη: «Είχε απειλήσει τον μαθητή ότι θα σκοτώσει εκείνον και την οικογένειά του» λέει μαθήτρια που βίωσε τον εφιάλτη – Ποια είναι η ταυτότητα του δράστη

26.03.2024 17:41
41_gumnasio_athinwn
Eurokinissi

Τον τρόμο σκόρπισε ένας 19χρονος, Γεωργιανής καταγωγής, το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου, όταν εισέβαλε στο 41ο γυμνάσιο Αθηνών, στην Κυψέλη, έχοντας μαζί του σφυρί και μαχαίρι. Στο σχολείο φοιτεί ο μικρός του αδελφός. Τι περιγράφουν μαθήτριες που βίωσαν τον εφιάλτη.

Ο 19χρονος, όπως γνωστοποιήθηκε τραυμάτισε με σφυρί και μαχαίρι έναν μαθητή αλλά και τον διευθυντή του σχολείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 08:30 το πρωί ο δράστης με καταγωγή από τη Γεωργία μπήκε στο σχολείο και επιτέθηκε στον συμμαθητή του αδελφού του, που κατάγεται από τη Νιγηρία.

«Ανεβαίναμε τα σκαλιά για να πάμε στις τάξεις και είδαμε τον δράστη να ορμά στον παιδί από τη Νιγηρία και να το χτυπά με μπουνιές. Στη συνέχεια έβγαλε ένα σφυρί και άρχισε να τον χτυπά, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του», είπε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star μαθήτρια του σχολείου που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Ο 19χρονος φερόμενος δράστης που μπούκαρε στο σχολείο

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ο 19χρονος φέρεται να είχε απειλήσει τον μαθητή ότι θα σκοτώσει εκείνον και την οικογένειά του.

«Ήταν πολύ τρομακτικό. Οι καθηγητές μας κλείδωσαν μέσα στις τάξεις και μας είπαν να μην κάνουμε φασαρία. Αφού έχασε τις αισθήσεις του ο συμμαθητής μας ήρθε ο διευθυντής για να δει πώς είναι και τότε ο δράστης χωρίς κανένα λόγο τον μαχαίρωσε στην κοιλιά», είπε μια άλλη μαθήτρια.

Τα δύο κορίτσια σημείωσαν επίσης ότι παρά το γεγονός ότι το σχολείο έχει δύο φύλακες που εργάζονται ανά εβδομάδα, όποιος θέλει μπορεί, αφού δε γίνεται κανένας έλεγχος και οι φύλακες δε γνωρίζουν ποιοι είναι οι μαθητές που πάνε στο συγκεκριμένο γυμνάσιο.

Μάλιστα λίγες μέρες πριν από την αιματηρή επίθεση είχαν τσακωθεί οι γονείς των δύο παιδιών και είχαν αναγκαστεί να επέμβουν καθηγητές για να τους χωρίσουν.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Έχουν τραύματα στο κεφάλι, τον κορμό και την κοιλιά και σύμφωνα με τους γιατρούς η ζωή τους δε διατρέχει κίνδυνο.

Η κατάσταση της υγείας των θυμάτων

Σε ενημερωτικό σημείωμα από την 1η ΥΠΕ για τον τραυματισμό ατόμων στην Κυψέλη, αναφέρεται ότι ο 60χρονος διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος και ο 17χρονος μαθητής, “φέρουν τραύματα από νήσσον και θλον όργανο, σε κρανίο, κορμό και κοιλιακή χώρα, συνεπεία πλήξεως από έτερο άτομο (δράστη). Κατάσταση υγείας: υποβάλλονται σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο. Εκτός κινδύνου ζωής”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικά σκάνδαλα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καταγγέλλουν εργαζόμενοι της εταιρείας

Viral ο ψήστης-«Τίγρης» του Παρνασσού: Το… τραγούδι που έχει κολλήσει σε όλους και το αλάτι που ρίχνει χωρίς… φειδώ (Videos) 

Τέμπη: «Για να γίνει μπάζωμα έπρεπε πρώτα να γίνει ξεμπάζωμα – Υπήρχαν επικίνδυνα χημικά που εξαφανίστηκαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15