search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Μουδιασμένες αντιδράσεις καναλιών για το πρωτοσέλιδο του Βήματος περί μονταζιέρας στα Τέμπη

26.03.2024 10:36
tileorasi_new
Πηγή: Pixabay

Ήταν από τις ειδήσεις του τριήμερου. Το πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής με κεντρικό θέμα «Μονταζιέρα στα Τέμπη» . Εντούτοις από μερίδα των καναλιών κόντεψε να «πνιγεί» από τα ρεπορτάζ για τη μαθητική παρέλαση,  τα «αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ που αφορούσαν στον μπακαλιάρο σκορδαλιά και το σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μιντλετον.

Ήταν μια κρίση η οποία σε επίπεδο καναλιών εθνικής εμβέλειας αντιμετωπίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβεβαιώνεται η κατάταξη της Ελλάδας στην 107η θέση στη  ετήσια έκδοση «20th World Press Freedom Index» που δημοσιοποίησε ο οργανισμός «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα» για το 2023 και περιλαμβάνει 180 χώρες.

Το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής  προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις και «πόλεμο» ανακοινώσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και κόμματα αντιπολίτευσης και τροφοδότησε τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, γιατί οι πρωινές εκπομπές, στην πλειονότητα τους,… αμόλησαν χαρταετό.

Η είδηση «έκρυβε» ειδήσεις. Σε μια κρίση διαρκείας την οποία  ο έντυπος Τύπος αντιμετωπίζει διαχειριστικά και με συνολική  ημερήσια κυκλοφορία  όση σε άλλες εποχές- όχι πολύ μακρινές- (και με ηλεκτρονικά και ψηφιακά ΜΜΕ σε λειτουργία) κατάφεραν το πολύ δύο εφημερίδες μαζί, επιβεβαίωσε την ισχύ του, την παρεμβατικότητα του, τη δύναμη του πρωτογενούς ρεπορτάζ και την αδυναμία των τηλεοπτικών σταθμών να διαδραματίσουν  ένα πιο επιδραστικό ρόλο έστω σε θέματα που αγγίζουν- απασχολούν την κοινωνία.

Τα κανάλια για μια ακόμη φορά αντέδρασαν μουδιασμένα στην είδηση. Ενδεικτικά,  το πρωτοσέλιδα του Βήματος της Κυριακής αξιολογήθηκε ως τέταρτο κατά σειρά θέμα για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews, ήταν έκτο στον Σκάι, όγδοο στον ΑΝΤ1. Ως είδηση μεταδόθηκε τρίτη κατά σειρά από το αντίστοιχο δελτίο του Open ήταν δεύτερο θέμα  στο αντίστοιχο δελτίο του Alpha και πρώτο μετά τους τίτλους αρχή στο μεσημβρινό δελτίο του Mega– προφανείς οι λόγοι.

Αναντίλεκτα κορυφαία είδηση ήταν- και έπρεπε να είναι- σε όλα τα κανάλια το μακελειό στη Μόσχα.

Προφανώς κάθε ειδησεογραφικός οργανισμός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα αξιολόγησης των θεμάτων της επικαιρότητας κατά την κρίση του.

 Καλό θα ήταν να προσμετρηθεί η χαίνουσα πληγή. Η νωπή μνήμη των 57 νεκρών στα Τέμπη. Οι περισσότερες από 1,3 εκατ. υπογραφές πολιτών στο ψήφισμα με το οποίο ζητούν  να μπει τέλος στη συγκάλυψη και να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Η κοινή λογική.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγέλλει την ΕΡΤ η Έλενα Ακρίτα: Την «έκοψε» από τις παρελάσεις

Σπύρος Χαριτάτος: Βουλευτές της ΝΔ ρωτούν πριν βγουν στην εκπομπή αν θα είναι καλεσμένος και κάποιος συγγενής των θυμάτων των Τεμπών (Video)

«Πρώτο Θέμα» για Τέμπη: Εμείς κάναμε όπως πάντα τη δημοσιογραφική δουλειά μας – Τα υπόλοιπα θα τα βρει η Δικαιοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:13