search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:11
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Μακρόν: «Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης – Θα είμαστε έτοιμοι» (video)

26.03.2024 16:59
macron_2603_1460-820_new
credit: AP

Μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε -κατά την επίσκεψή του στη Γουιάνα- ότι η Γαλλία «είναι και θα είναι έτοιμη» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει «μηδενικός κίνδυνος».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BFMTV, τέσσερις ημέρες μετά το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας, επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για μια επίθεση στο Παρίσι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Ερωτηθείς σχετικά με το κλίμα ασφαλείας εν όψει των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Μακρόν προειδοποίησε χθες ότι «μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει ποτέ στη ζωή. Αυτό που είναι δύσκολο μερικές φορές είναι ότι υπάρχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου».

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Νομίζω ότι μπορώ να σας πω ότι ναι, θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που προσαρμόζουμε πολύ τη στάση μας. Προφανώς, κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για τις τελετές και τις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη επένδυση από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, την αστυνομία μας, τους χωροφύλακες, τους στρατιώτες», συνέχισε.

Ο γάλλος πρόεδρος αντέδρασε μπροστά στις κάμερες σχετικά με την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, λέγοντας ότι το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους «που εμπλέκεται» είχε πραγματοποιήσει «αρκετές απόπειρες» στη Γαλλία.

Το Ισλαμικό Κράτος – Χορασάν είναι ένας πυρήνας της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίστηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν το 2014 και επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου, το οποίο θα επεκταθεί στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Τουρκμενιστάν, στο Τατζικιστάν, στο Ουζμπεκιστάν και στο Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε τροχιά σύγκρουσης Μπάιντεν και Νετανιάχου

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βαλτιμόρη: Καρέ-καρέ η σύγκρουση του πλοίου στη γέφυρα – Γιατί κατέρρευσε μέσα σε 4 δευτερόλεπτα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:10