search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:00
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Καταθέτει την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή – Οι συζητήσεις και το τελικό κείμενο 

26.03.2024 07:30
androulakis 654- new

Βραδιά εξελίξεων αναφορικά με το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ήταν η χθεσινή καθώς στο ΠΑΣΟΚ συνέτασσαν το τελικό κείμενο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, εκτός απροόπτου, το μεσημέρι. 

Στηρίζουν οι… Αριστεροί του ΠΑΣΟΚ 

Η πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες υπογραφές, μετά και τη θετική ανταπόκριση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης των κομμάτων που βρίσκεται Αριστερά αυτού. 

Όπως έγραψε χθες το topontiki.gr το κείμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, θα έχει στην αρχή την υπογραφή των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και μετά θα ακολουθήσουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας θα ψηφίσουν υπέρ. 

Υπέρ της πρότασης είναι και η Ελληνική Λύση αλλά δε θα δούμε τις υπογραφές των βουλευτών του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δε θα δοθεί προς υπογραφή στο κόμμα του κ. Βελόπουλου από το ΠΑΣΟΚ. 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την πρόταση δυσπιστίας ελήφθη στον απόηχο του δημοσιεύματος της εφημερίδας Το Βήμα περί «μονταζιέρας στα Τέμπη». Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το ηχητικό από τις συνομιλίες του σταθμάρχη την μοιραία νύχτα είναι προϊόν συρραφής δύο ξεχωριστών συνομιλιών και θέτει δύο ερωτήματα: Ποιος έκανε το μοντάζ και ποιος άλλος μπορεί να ήταν ο στόχος του πέραν του να ενισχυθεί το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.  

Βλέπουν νέα επίθεση από την ΝΔ 

Πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη είναι έτοιμοι για τις επιθέσεις που θα δεχθούν από την κυβέρνηση με αφορμή την πρόταση που θα καταθέσουν. Ήδη, όπως λένε, παρατηρούν τα πρώτα χτυπήματα τα οποία ήρθαν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ενώ «σειρά θα πάρουν και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ». 

Την ίδια στιγμή, στελέχη του Κινήματος θεωρούν ότι η στάση του Στέφανου Κασσελάκη (ζήτησε εκλογές και διεθνείς παρατηρητές) γύρω από ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό του δυστυχήματος των Τεμπών και την απαίτηση που υπάρχει από την κοινωνία να μιλήσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή στέλνει τελείως διαφορετικό μήνυμα.

Βέβαια στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση ότι ο κ. Κασσελάκης ζήτησε εκλογές επειδή δεν ήθελε να έχει όλες τις εντυπώσεις συγκεντρωμένες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου: Στο ύψος των περιστάσεων τα κόμματα του προοδευτικού τόξου, στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ

Μάντζος: «Τρία κρίσιμα ερωτήματα για τις χαλκευμένες συνομιλίες των Τεμπών»

Μητσοτάκης στο Economic Club of Canada για επιστολική ψήφο: Δοκιμή οι ευρωεκλογές, να δούμε πως θα δουλέψει στις εθνικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32