search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:21
MENU CLOSE

Συνδρομητικά κανάλια: Καταλογίζουν στην κυβέρνηση αδράνεια για την πειρατεία και  ζητούν κατάργηση του φόρου 10%

26.03.2024 14:30
tv-new

Προβληματισμός επικρατεί στις συνδρομητικές πλατφόρμες παροχής οπτικοακουστικού περιεχομένους με ελληνικό ΑΦΜ για την «επόμενη μέρα», εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας για συμπερίληψη των εξωχώριων παρόχων οπτικοακουστικού περιεχομένου (Netflix, Apple TV, Disney+,HBO+ κλπ) οι οποίες δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, με κατάλληλες ρυθμίσεις στο φορολογικό πλαίσιο. 

Η αδράνεια αυτή έχει προκαλέσει δυσφορία η οποία, μέχρι στιγμής, εκδηλώνεται  με μουρμούρα για  ανάπτυξη συνθηκών άνισου ανταγωνισμού. Το κλίμα επιβαρύνεται από το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει αφουγκραστεί  το αίτημα των Cosmote TV και Nova  για την απόσυρση του φόρου συνδρομητικής TV (10%) ή της επέκτασης του μέτρου και στις αλλοδαπές OTT συνδρομητικές υπηρεσίες.

Οι επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών του πρόσφατου διαστήματος κατά της πειρατείας  στις συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες, με τα υψηλά πρόστιμα και τι αυστηρές ποινές για περιπτώσεις παράνομων αποκωδικοποιητών ή «σπασμένων» κωδικών  που δίνουν τη δυνατότητα παράνομης προβολής περιεχομένου συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών των ελληνικών παρόχων, αναγνωρίζονται ως ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση αλλά αφορούν ζήτημα «συγγενικό» και για τούτο διαφορετικό.

Για την αντιμετώπιση της πειρατείας στις συνδρομητικές υπηρεσίες λέγεται πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια πρόταση θεσμικού πλαισίου. Αλλά το επεξεργάζεται καιρό τώρα.

Εν τω μεταξύ δεν διαφαίνεται κάτι στον ορίζοντα έστω για την άμβλυνση των ανισοτήτων- σε φορολογικό επίπεδο- μεταξύ συνδρομητικών υπηρεσιών με έδρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Λέγεται δε πως για έναν πάροχο δοκιμάζονται οι αντοχές και έχουν εκφραστεί σκέψεις για μεταφορά της φορολογικής έδρας στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

«Maestro»: Ο δεύτερος κύκλος της σειράς σε Mega και Netflix ταυτόχρονα

Μουδιασμένες αντιδράσεις καναλιών για το πρωτοσέλιδο του Βήματος περί μονταζιέρας στα Τέμπη

Καταγγέλλει την ΕΡΤ η Έλενα Ακρίτα: Την «έκοψε» από τις παρελάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:19