search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Banksy: Νέες περιπέτειες για το τελευταίο έργο του καλλιτέχνη στο Λονδίνο

27.03.2024 16:41
banksy_2003_1460-820_new
credit: X/@Annareporting

Με διάφανο πλαστικό παραπέτασμα σκεπάστηκε το τελευταίο έργο του καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι στο Φίνσμπουρι Παρκ του βορείου Λονδίνου, ενώ και ο χώρος όπου βρίσκεται ο τοίχος με το έργο αποκλείστηκε με ξύλινες σανίδες.

Το έργο του Μπάνκσι, που είναι μια σύνθεση με πράσινη μπογιά σε τοίχο κτηρίου, πίσω από ένα γυμνό δέντρο, λίγες μέρες αφότου ο καλλιτέχνης ανακοίνωσε ότι είναι δικό του, δέχτηκε επίθεση βανδάλων, που έριξαν λευκή μπογιά στη ζωγραφισμένη επιφάνεια.

Το κοινοτικό συμβούλιο του Άισλινγκτον ανακοίνωσε ότι το πλαστικό παραπέτασμα και οι ξύλινες σανίδες τοποθετήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου και όχι από τις τοπικές αρχές. Εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι οι αρχές «δέχτηκαν αρκετά παράπονα από κατοίκους για την παρενόχληση από τους επισκέπτες που έρχονται για να δουν το έργο, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τα σπίτια τους».

«Θα παρακολουθούμε τις επεμβάσεις στο σημείο και θα εξακολουθήσουμε να αναζητούμε μελλοντικές λύσεις με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να θαυμάζουν το έργο τέχνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο η Μέρι Ντίκενσον, η οποία είναι κάτοικος της περιοχής, δήλωσε στο BBC ότι «όταν το είδα για πρώτη φορά ήταν ωραίο. Αλλά κάποιος προσπάθησε να το καταστρέψει και το έκλεισαν εντελώς, με αποτέλεσμα να μην μπορείς πλέον να δεις τίποτα.

Η Γκιούλεϊ Πόλατ, που ταξίδεψε από την Γερμανία για να δει το έργο του Μπάνκσι, δήλωσε ότι είδε μόνο τα παραπετάσματα. «Είναι θλιβερό. Αυτό που είδα είναι καταστροφή. Δεν μου άρεσε», είπε η Γκιούλεϊ Πόλατ. «Φαίνεται σαν να είμαστε σε φυλακή. Νομίζω ότι ο Μπάνκσι δεν θα ήθελε να δει το έργο του σε μία φυλακή», πρόσθεσε.

Οι βάνδαλοι που έριξαν την λευκή μπογιά στο έργο του Μπάνκσι δεν έχουν εντοπιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Η Κομισιόν θέλει κοινό ευρωπαϊκό πτυχίο σε πανεπιστήμια της ΕΕ

Βαλτιμόρη: Φόβοι για αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας (videos)

Σοβαρή παραβίαση ασφαλείας στην Europol – Eξαφανίστηκαν ευαίσθητα αρχεία κορυφαίων αξιωματούχων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:57