search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:16
MENU CLOSE

Διαρκής πονοκέφαλος για το Μαξίμου η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – έστειλε (πάλι) emails… με δικαιολογίες

27.03.2024 06:10
ANNA MICHELLE NEW

Ανοικτή πληγή παραμένει για το Μέγαρο Μαξίμου το θέμα της Άννα Μισελ Ασημακοπούλου αφού την ημέρα που κατατέθηκε στην Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη – στην οποία όμως αναφέρεται και το θέμα αυτό –  έγινε γνωστό ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ έστειλε και δεύτερο μήνυμα προς τους ομογενείς υπερασπιζόμενη τον εαυτό της. 

Η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου προφανώς έχει αποφασίσει να υπερασπιστεί μόνη της τον εαυτό της, καθώς η κυβέρνηση την …«άδειασε» λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη της ιστορίας με την λογική ότι δεν ήθελε να υπάρξουν σκιές πάνω από την επιστολική  ψήφο

Προφανώς όμως η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έχει αποφασίσει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κινήσεις της στη ΝΔ από την στιγμή που η ίδια για την ώρα έχει χάσει τα πάντα.

Άλλωστε, οι πληροφορίες λένε ότι όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής αισθάνθηκαν ότι τους πούλησε το ίδιο τους το κόμμα προκειμένου η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από την όλη υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν. 

Στην νέα της ανάρτηση πάντως, η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου δείχνει ως υπεύθυνο της διαρροής με τον πλέον σαφή τρόπο τον τέως Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Νίκο Θεοδωρόπουλο για τον οποίο λέγεται ότι εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την Πειραιώς όταν πριν από μερικές μέρες θέλησε να πάει στο γραφείο του. 

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ επιχειρεί να κατευνάσει τις εντυπώσεις που άφησε η κίνηση της καθώς η όλη υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και δεδομένου ότι περισσότεροι από εκατό ομογενείς ζητούν 20.000 αποζημίωση από το δημόσιο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος των ομογενών που έχουν προσφύγει κατά του ελληνικού δημοσίου Βασίλης Σωτηρόπουλος, στο νέο μήνυμα της η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου χωρίς να ζητήσει συγνώμη για την χρήση των προσωπικών δεδομένων, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της καταθέτοντας την δική της εκδοχή για τα γεγονότα. 

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος που εκπροσωπεί κάποιους από τους απόδημους, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ανέφερε ότι «η απάντηση που απέστειλε ηλεκτρονικά η ευρωβουλευτής σήμερα σε αποδήμους που είχαν ασκήσει δικαιώματα ενημέρωσής τους και πρόσβασης στα δεδομένα που τους αφορούν διευκρινίζει ορισμένες από τις συνθήκες απόκτησης των e-mail».

Τονίζει ακόμα, ότι «η κ. Ασημακοπούλου αναφέρει ότι το “Αρχείο Αποδήμων 2023” περιήλθε στα χέρια της στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή από τον τότε Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της Ν.Δ., προερχόμενο από στοιχεία αποδήμων που είχαν συλλεχθεί από τις βουλευτικές εκλογές του 2023, αναφέροντας και ποιες κατηγορίες δεδομένων περιείχε, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνεται ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, κατά την δήλωση της ευρωβουλευτή.

Ωστόσο, με την απάντηση αυτή δεν εξηγείται για ποιον λόγο η ευρωβουλευτής δεν ενημέρωσε τα υποκείμενα των δεδομένων εντός μηνός από την συλλογή τους για μια σειρά από πληροφορίες ανάμεσα στις οποίες και η προέλευσή τους, όπως ξεκάθαρα ορίζει το άρθρο 14 παρ. 3 εδάφιο α΄του GDPR, ότι είχε την υποχρέωση να πράξει. Επίσης, δεν διευκρινίζει με ποιά νομική βάση απέκτησε τα εν λόγω δεδομένα από το στέλεχος της Ν.Δ. κι όχι στο πλαίσιο της εκλογικής νομοθεσίας (που δεν επιτρέπει βέβαια την διάθεση e-mail) από το Υπουργείο Εσωτερικών με όρους που προβλέπονται κατά την επίσημη προεκλογική περίοδο κι όχι πριν από αυτήν. H γενική επίκλησή της στην ελευθερία της έκφρασης κατά τα άρθρα 10 της ΕΣΔΑ και 11 του Χάρτη Δικαιωμάτων της ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι σταθμίζεται με το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής του άρθρου 8 ΕΣΔΑ και το δικαίωμα προστασίας προσωπικών δεδομένων του άρθρου 9 του Χάρτη Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και δεν αποτελεί από μόνο του νομική βάση. Οι νομικές βάσεις περιλαμβάνονται αποκλειστικά στο άρθρο 6 του GDPR».

Όπως ήταν φυσικό, η νέα εξέλιξη πυροδότησε και πάλι την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ -Μαξίμου για αυτό το θέμα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέτει μία σειρά από ερωτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου ανέφερε: «Θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε ποιους άλλους περιήλθαν τα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων αποδήμων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα έλαβαν κι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ; Τα έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ; Όλα τα στελέχη της; Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα που διοχετεύθηκαν τα δεδομένα αυτά».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Η συγκάλυψη τελειώνει, ο Μητσοτάκης δε θα καταφέρει να κρυφτεί κατά τη συζήτηση για την ψήφο δυσπιστίας

Διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία ο Μιχάλης Ταμήλος

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Τέμπη και πρόταση δυσπιστίας: Η συγκάλυψη άρχισε από το πρώτο λεπτό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:09