search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:48
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Όλα όσα κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρόταση δυσπιστίας – Τα σχέδια της επόμενης μέρας 

29.03.2024 06:50
androulakis new

«Λαβωμένη» βγήκε η κυβέρνηση μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη. 

Τα κέρδη Ανδρουλάκη 

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει την πρώτη ανάλυση του για το «εκρηκτικό» τριήμερο στη βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως λένε, να βγαίνει νικητής απ’ αυτήν την διαδικασία, πρώτον γιατί εξέθεσε την κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις της, ενώ μέσα από τις καταγγελίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έφυγαν από την κυβέρνηση οι πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας κρίνεται «100% επιτυχημένη για τους παρακάτω λόγους: 

Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνουν κερδισμένοι γιατί αναδείχθηκε το κενό της κυβέρνησης στο θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών καθώς αναδείχθηκαν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης 

Μετά τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη 

Γύρισε μπούμερανγκ η κατηγορία Υπουργών και κορυφαίων «γαλάζιων» περί «εντολοδόχου» Ανδρουλάκη 

Η κυβέρνηση για να υπερασπιστεί τον εαυτό της έφτασε στο σημείο να μιλήσει για αποσταθεροποίηση υιοθετώντας ‘φιλελεύθερο ψεκασμό» 

«Μετά την αποπομπή Παπασταύρου-Μπρατάκου, για πρώτη φορά η κυβέρνηση πριν την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας θα έχει άλλη σύνθεση από αυτή με την οποία άρχισε η συζήτηση. Αυτά για όσους μιλούσαν για «πρόταση που συσπειρώνει την κυβέρνηση». Και για όσους έλεγαν για «πρόταση υποκινούμενη από συμφέροντα’», σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ. 

«Σκληρή» γλώσσα από Ανδρουλάκη 

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποίησε πολύ «σκληρή γλώσσα» κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο και για παρακράτος. «Ποιο επιτελικό κράτος; Ένα επιτελικό παρακράτος, το οποίο λειτουργεί με όρους που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και το μόνο που θέλει είναι η διαιώνιση της εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κράτος – λάφυρο. Αυτή είναι η προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Μόνος στόχος σας είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Για να κάνετε τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια στον βωμό της εξουσίας.

Για να μην κλονίζεται η εικόνα του Πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου. Αυτών που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν εκθέσει με συνεχιζόμενα σκάνδαλα διεθνώς τη χώρα μας. Πάρτε το χαμπάρι. Δεν μπορείτε να πείσετε την ελληνική κοινωνία όπως κάνατε στις υποκλοπές ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι «σιγά το θέμα».

Θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι αυτό το επικίνδυνο και αδίστακτο χέρι. Ποιος έδωσε την εντολή στις 4 το πρωί να μπει υπάλληλος στον ΟΣΕ, να πάρει τις συνομιλίες και να τις περάσει στις 8 το πρωί στα email ανώτατων στελεχών του Οργανισμού. Εκτός κι αν και σε αυτή την περίπτωση», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. 

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο 

Μετά το «καυτό» τριήμερο στη Βουλή συνεδριάζει σήμερα στις 12.30 το Πολιτικό Συμβούλιο μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εξηγήσει στα δύο όργανα του κόμματος τις επόμενες κινήσεις αλλά και τη στρατηγική στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.  Ο «οργανισμός ΠΑΣΟΚ» μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και το κλίμα «αναβρασμού» στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε ανάγκη από μία πιο επιθετική τακτική και μία έκφραση δυναμισμού.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνουν στο topontiki.gr ότι στόχος τους είναι να «αφυπνίσουν» τον ευαίσθητο στα ζητήματα θεσμών κεντρώο χώρο. Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης με τον κεντρώο κόσμο εντάσσεται και η υποψηφιότητα του Γιάννη Μανιάτη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές. 

Η παρουσίαση των υποψηφίων (σε ποσοστό 90%) θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα χαραχθεί η στρατηγική του κόμματος στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες. Από την πρώτη στιγμή ο Ανδρουλάκης έχει δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης, ενώ ο – εφικτός, όπως σημειώνουν – στόχος του κόμματος δεν αλλάζει: δεύτερη θέση με ισχυρό ποσοστό.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Όλα όσα κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρόταση δυσπιστίας – Τα σχέδια της επόμενης μέρας 

Μετράει πληγές η κυβέρνηση από την πρόταση δυσπιστίας – Η απομάκρυνση των δύο υπουργών και το μήνυμα στα «συμφέροντα» 

Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:46