search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τι αλλάζει στην εκτός σχεδίου δόμηση (Video)

30.03.2024 10:12
skylakakis new

Για τις αλλαγές που έρχονται στην εκτός σχεδίου δόμηση αλλά και για τους κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος μίλησε ο Θεόδωρος Σκυλάκακης στον ΑΝΤ1.

«Η εκτός σχεδίου δόμηση ήταν και εκτός σχεδιασμού. Σχεδόν σε όλες τις χώρες υπάρχει, στην Ελλάδα δεν είχαμε κάνει τον πολεοδομικό σχεδιασμό ώστε να είναι οργανωμένη. Έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για να υπάρξει παντού στη χώρα για να υπάρξει σχεδιασμός πολεοδομικός. Όλες οι περιοχές θα αποκτήσουν χρήση γης», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα».

«Η απόφαση του ΣτΕ έχει σταματήσει την εκτός σχεδίου δόμηση. Δεν μπορούν να υπάρχουν τυφλά οικόπεδα που συνδέονται με δύο δρόμους και γι’ αυτό η πολεοδομία έχει σταματήσει να εκδίδει άδεια. Θα κάνουμε μια προσωρινή νομοθέτηση με το τι εννοούμε απόλυτα συνταγματικό», πρόσθεσε.

«Το θέμα για κάτω των 4 στρεμμάτων έχει κλείσει, αυτό που υπάρχει είναι τι γίνεται σε δρόμους που δεν έχουν αναγνωριστεί, δεν αλλάζει στους αναγνωρισμένους δρόμους κάτι. Στους μη αναγνωρισμένους βάζουμε κάποιους προσωρινούς κανόνες», συνέχισε, σημειώνοντας πως «από μέρα σε μέρα θα βγει σε διαβούλευση».

«Δεν έχει σχέση με τους αιγιαλούς, αφορά μόνο τους δρόμους», επισήμανε.

«Οργανωμένη δόμηση σημαίνει ότι θα έρθει μια μελέτη και θα πει εδώ μπορούμε να εφαρμόσουμε εκτός σχεδίου δόμηση. Δεν αφορά την ιδιοκτησία αλλά το πού μπορείς να χτίσεις τι», διευκρίνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Για τους κακοπληρωτές

Σχετικά με τους κακοπληρωτές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ο υπουργός επισήμανε πως «Όποτε υπάρχει μια μη πληρωμή ενός λογαριασμού το βάρος πέφτει σε όλους του υπόλοιπους».

«Ξεχωρίζουμε τους ευάλωτους αλλά στους υπόλοιπους λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Πατέλης: «Σήμερα υπάρχει ένας θαυμασμός για τη χώρα μας στο εξωτερικό»

ΣΥΡΙΖΑ: Εξετάζουν επόμενες κινήσεις για Τέμπη – Ξανά σε ρυθμούς καθημερινότητας ο Κασσελάκης, πρώτη περιοδεία στην Κρήτη

Νέα Αριστερά: Συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό για τις ευρωεκλογές – Ανακοινώσεις πρώτων υποψηφίων, ανάμεσά τους ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08