search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:45
MENU CLOSE

Κολωνός: Εκτός φυλακής η μητέρα της 12χρονης – Σήμερα η απόφαση για ελαφρυντικά σε Μίχο και άλλους καταδικασθέντες (video)

01.04.2024 08:01
mixos-new

Αποφασίζει σήμερα το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού. Αυτό θα καθορίσει τις τελικές ποινές που θα τους επιβάλλουν οι δικαστές.

Ο 55χρονος βασικός κατηγορούμενος για την κακοποίηση και εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού, Ηλίας Μίχος, είναι αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη, καθώς με βάση την τροποποίηση του νόμου, το Νοέμβριο του 2021, ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται μόνο με ισόβια.

Οι τέσσερις ένορκοι, οι λαϊκοί δηλαδή δικαστές, ήταν εκείνοι που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της δίκης, χαρίζοντας την ελευθερία στη μητέρα της 12χρονης και στέλνοντας το βασικό κατηγορούμενο στη φυλακή.

Στην περίπτωση του 55χρονου, η καταδίκη του για το βιασμό και τη μαστροπεία της ανήλικης ήρθε από τους ενόρκους. Για την κατηγορία του βιασμού, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2, δύο δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας την απαλλαγή του για το βιασμό. Για τη μαστροπεία, η απόφαση ήταν εντελώς οριακή, οι 4 ένορκοι τον έκριναν ένοχο, ενώ οι 3 τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί μόνο για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, όπως δηλαδή είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.

Ελεύθερη η 38χρονη μητέρα

Την ελευθερία στην 38χρονη μητέρα χάρισαν οι τέσσερις ένορκοι, για τη σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, της διακεκριμένης μαστροπείας της κόρης της. Η απόφαση ήταν 4-3. Αντίθετα, κρίθηκε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία.

Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό αναμένεται να βγει από την φυλακή άμεσα.

Μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, που στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε την μάνα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή (29/3) κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε την γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες.

Για τη μητέρα της 12χρονης μίλησε το πρωί της Δευτέρας 1/4 η δικηγόρος της, Αγγελική Ψαράκη. Όπως τόνισε, το κορίτσι στις καταθέσεις της δεν άφηνε το περιθώριο να αμφισβητηθούν τα λεγόμενά της.

«Εκείνο που ενδιαφέρει την 12χρονη είναι ότι η μητέρα της είναι αθώα», είπε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Αγγελική Ψαράκη, μία εκ των τριών συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας τονίζοντας πως η ανήλικη ανυπομονεί να ενωθεί ξανά η οικογένεια.

«Η μητέρα είναι πολύ χαρούμενη και δικαιωμένη. Είναι χαρούμενη που έγινε πιστευτή. Η 12χρονη δεν άφηνε περιθώριο να αμφισβητηθεί η κατάθεσή της», σημείωσε η δικηγόρος.

Η Αγγελική Ψαράκη, επίσης, τόνισε πως τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο ήταν συγκεκριμένα, που αποδείχτηκαν από έγγραφα, μάρτυρες και κυρίως καταθέσεις της 12χρονης.

«Από την πρώτη κιόλας κατάθεσή της η 12χρονη μίλησε για τον βιασμό της, για ασελγείς πράξεις, που έγιναν με βία και απειλή. Συναίνεση σε ένα 12χρονο παιδί δεν μπορεί να υπάρχει», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Ρυθμιστές οι ένορκοι και για τους αποκαλούμενους «πελάτες». Για τους περισσότερους εκ των 16 που καταδικάστηκαν έκριναν ότι συνευρέθηκαν με το παιδί χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική της ηλικία. Ενώ οι δικαστές με την ψήφο τους, έδειξαν να μην τους πιστεύουν.

Οι τελικές ποινές των 20 καταδικασθέντων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να εκφωνηθούν έως τα τέλη της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη (videos)

Καρέ καρέ το τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού το μεσημέρι της Κυριακής – Τραυματίστηκε παιδί 3 χρονών (video)

Εγνατία Οδός: Ποιες θα είναι οι νέες τιμές στα διόδια από αύριο -Αύξηση κατά 33%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:44