search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:39
MENU CLOSE

Καλιφόρνια: Βίντεο-σοκ δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν θανάσιμα ανήλικη που είχε απαχθεί

02.04.2024 18:21
kalifornia-new

Βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τη στιγμή που η αστυνομία της Καλιφόρνια πυροβολεί και σκοτώνει ένα 15χρονο κορίτσι που είχε πέσει θύμα απαγωγής.

H 15χρονη πυροβολήθηκε από αστυνομικούς καθώς έτρεχε προς το μέρος τους για βοήθεια αφού την είχε απαγάγει ο πατέρας της. Στο βίντεο ακούγεται η φωνή μίας αστυνομικού να φωνάζει στους συναδέλφους της να σταματήσουν να πυροβολούν.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, οι βοηθοί του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο αναζητούσαν τη Σαβάνα Γκρατσιάνο, την οποία φοβούνταν ότι είχε απαγάγει ο πατέρας της Άντονι Γκρατσιάνο, αφού είχε πυροβολήσει θανάσιμα τη μητέρα της την προηγούμενη ημέρα.

Οι αστυνομικοί στρίμωξαν το όχημα του Άντονι Γκρατσιάνο στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στη Χεσπέρια, 80 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες. Όταν η Σαβάνα βγήκε από το όχημα, άνοιξαν πυρ και τη σκότωσαν. Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν εθνική ανησυχία, με τους επικριτές να διερωτώνται πώς οι αστυνομικοί κατέληξαν να σκοτώσουν την έφηβη κοπέλα που είχαν αναλάβει να σώσουν.

Η Αστυνομία της πολιτείας δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν το κορίτσι πυροβολήθηκε από αστυνομικούς ή τον πατέρα της και επισήμανε ότι δεν κατάλαβαν πως ήταν εκείνη αυτή που εξήλθε από το όχημα.

Για σχεδόν δύο χρόνια, αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα υλικό από τους πυροβολισμούς.

Όμως την Παρασκευή, το τμήμα αποκάλυψε σχεδόν δώδεκα αρχεία-βίντεο στον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Τζόι Σκοτ.

Τα αποσπάσματα δείχνουν τους βοηθούς του σερίφη να πυροβολούν τη Σαβάνα καθώς εκείνη ακολουθούσε τις οδηγίες τους να κινηθεί προς το μέρος τους. Το υλικό και η αφήγηση του σερίφη στο βίντεο καθιστούν σαφές ότι σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς και όχι από τον πατέρα της.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προελαύνουν οι Ρώσοι, έχουν καταλάβει 400 τετρ. χλμ. ουκρανικού εδάφους από τον Ιανουάριο

Γκάνα: 63χρονος ιερέας παντρεύτηκε 12χρονο κορίτσι, που το είχε διαλέξει ως σύζυγο από τα έξι της

Haaretz για χτύπημα στο κονβόι της ΜΚΟ: Drone βομβάρδισε τρεις φορές με στόχο «ένοπλο της Χαμάς» που δεν ήταν εκεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:38