search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:25
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία: Η κυβέρνηση τα φορτώνει όλα στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων – «Θλιβερή η συμπεριφορά τους»

04.04.2024 14:42
agioi-anargiroi_0204_1920-1080_new

Με τη φράση «αυτή η περίπτωση δεν ήταν όπως οι άλλες. Εδώ συνέδραμε και μια αδιαφορία. Δεν είναι μόνο ζήτημα γυναικοκτονίας. Σίγουρα, αυτό που είδαμε και ακούσαμε μας κάνει να καταλάβουμε ότι πολλά πράγματα δεν έγιναν σωστά, πολλά πράγματα δεν έγιναν καλά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε το πλαίσιο στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η κυβέρνηση από τούδε για την αδιανόητη δολοφονία της 28χρονης έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της.

Ο Παύλος Μαρινάκης παρέπεμψε μεν στην έρευνα που διεξάγεται για το περιστατικό για την αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών που οδήγησαν στη νέα γυναικοκτονία και υπογράμμισε ότι «κάποια πράγματα είναι προφανή: αυτό που ακούσαμε να λέγεται, είναι, όχι απογοητευτικό, είναι θλιβερό», ωστόσο εξαρχής παρείχε συνολική κάλυψη στην ΕΛ.ΑΣ., λέγοντας ότι «είναι άδικο και μηδενιστικό να ακυρώνουμε την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο τον περιορισμό, σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται, τέτοιων εγκληματικών ενεργειών».

«Δικαιολογίες γι’ αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν υπάρχουν», τόνισε, αν και έσπευσε να σημειώσει ότι «δεν θεωρώ ότι οι συμπεριφορές των Αγίων Αναργύρων είναι συνολικά οι συμπεριφορές της ΕΛ.ΑΣ. Όσο για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προσπαθεί να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που θα πρέπει να εξαλειφθούν, που είναι αυτές οι θλιβερές εξαιρέσεις και έχει καθήκον ο κάθε υπουργός να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα, μακάρι και να τα εκμηδενίσει. Αλλά πιστεύω, και αυτό εκφράζει και την κυβέρνηση, ότι δεν μπορούμε να λέμε ακόμα και για ένα τόσο τραγικό συμβάν ότι η λύση είναι “να πάρουμε το κεφάλι” ενός υπουργού».

«Χρειάζεται να δούμε τι έχει κάνει ο κάθε υπουργός – και φαίνεται ότι έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα – και προφανώς να περιμένουμε όσο πιο γρήγορα να κάνει ακόμα περισσότερα», συμπλήρωσε, ενώ απέρριψε εκ νέου το αίτημα για νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» (κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης), αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον Ποινικό Κώδικα για αυστηροποίηση των ποινών για τα εγκλήματα αυτού του είδους, αλλά και κατηγορώντας την αντιπολίτευση για υποκρισία, καθώς, όπως είπε, ή θέλει να ανοίξει συζήτηση περί επαναφοράς της θανατικής ποινής (κάτι που ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά) ή επιδιώκει να ακυρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης ελαφρυντικών.

Όσον αφορά στις αποφάσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αλλά και διά τα περαιτέρω, ο Π. Μαρινάκης δήλωσε ότι «οι αρμόδιες αρχές και η Δικαιοσύνη θα εξετάσουν κάθε πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης. Αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ενεργειών, αλλά, ακόμα και αν έπρεπε να γίνουν επιπλέον ενέργειες οι οποίες δεν έγιναν για να αποφευχθεί το μοιραίο. Η ίδια η τραγική κατάληξη υποδηλώνει ότι έπρεπε να είχαν γίνει πολλά περισσότερα από όσα έγιναν από τους αστυνομικούς. Αλλά οι μόνοι αρμόδιοι να αποδώσουν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη και όσοι διεξάγουν την σχετική έρευνα».

Διαβάστε επίσης:

Αγιοι Ανάργυροι: Η αστυνομικός υπηρεσίας δεν πήρε τα στοιχεία της 28χρονης Κυριακής -Τα ζήτησε αφού δολοφονήθηκε

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ένταση στην Ευελπίδων με τον 39χρονο – Χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ

Δίκη Folli Follie – Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: «Στον δικό μου Όμιλο γνώριζα μέχρι και για το τελευταίο ευρώ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:25