search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:31
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η αντίδραση για τη δημοσκόπηση της Pulse – Οι εκτιμήσεις και οι στρατηγικές Ανδρουλάκη 

04.04.2024 07:17
PASOK NEW

Με παγωμάρα υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΪ καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά και τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, περίμεναν να οδηγηθούν με καλύτερα δεδομένα στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής. 

Μακριά από τον στόχο 

Η πεποίθηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση δυσπιστίας, η συζήτηση στη Βουλή, αλλά και οι παραιτήσεις των Υπουργών Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου θα έφερναν δημοσκοπικούς καρπούς δεν επιβεβαιώθηκε από την πρώτη μέτρηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Το χθεσινό γκάλοπ δείχνει το Κίνημα να βρίσκεται στην 3η θέση και μάλιστα να υπάρχει απόσταση από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.  

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 28,5% στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% , ενώ τρίτο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 11%. Στην τέταρτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας με 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2%, Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%. 

Το ερώτημα της έρευνας αφορά της ευρωεκλογές και στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Όπως αναλύθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μέτρηση αφορά τις ευρωεκλογές και είναι η πρώτη που έκανε η εταιρεία Pulse με το ερώτημα της ευρωκάλπης οπότε δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με προηγούμενη έρευνα. Βάζοντας κάτω τις δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος γίνεται αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά είναι πάρα πολύ μακριά από τους εκλογικούς στόχους που έχει θέσει. Δηλαδή, την «δεύτερη θέση με μεγάλο ποσοστό».

Άργησε να αντιδράσει; 

«Είναι η πρώτη έρευνα που έγινε μετά τη συζήτηση στη Βουλή οπότε όποιο συμπέρασμα ή ανάλυση μπορεί να γίνει κρύβει κινδύνους», λένε στο topontiki.gr αναλυτές του Κεντροαριστερού χώρου και γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, τα ίδια πρόσωπα υποστηρίζουν ότι μπορεί στην κάλπη του Ιουνίου να αποδειχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τεράστιο σφάλμα που πόνταρε σε μικρές και σταδιακές ανόδους ποσοστών προσβλέποντας στην άντληση ψηφοφόρων από την φθορά των αντιπάλων.

«Αν βλέπαμε δράσεις όπως την πρωτοβουλία της πρότασης δυσπιστίας να γινόντουσαν με το ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση ίσως υπήρχε διαφορετική εικόνα σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν για μεγάλο διάστημα δεύτερο και αυτό δεν φαίνεται να το εκμεταλλεύτηκε. Βρισκόμαστε 60 μέρες από τις Ευρωεκλογές, ακόμα είναι νωρίς. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ρευστότητα», τονίζουν με νόημα. 

Οι κινήσεις Ανδρουλάκη 

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνεχίσει τις καθημερινές του δράσεις και παρεμβάσεις όπως κάνει όλο το τελευταίο διάστημα.

Εκτός από την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ παίζει και η ακρίβεια, για την οποία – όπως υποστηρίζουν στελέχη – έχουν προτάσεις για την καταπολέμησή της.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του ζητήματος της ακρίβειας αλλά και των «κρυφών κινδύνων» που κρύβει η οικονομία, ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα συναντάται με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. 

Διαβάστε επίσης

Κόντρα για τα απογευματινά χειρουργεία – Παραδοχή Άδωνι ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχουν εγκριθεί ακόμη

Νέα Αριστερά: Αν ο Μητσοτάκης δε συμφωνεί με τον Μηταράκη, να τον διαγράψει

Επανέρχεται ο Καρανίκας για την Ακρίτα: Δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με «Αν» και με υπόνοιες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:27