search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:50
MENU CLOSE

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Χρυσοχοίδης θα έπρεπε να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί» – Ταξίδι Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη

04.04.2024 14:32
syriza_2603_1460-820_new

Για «διάλυση» της Αστυνομίας και κατάρρευση του αφηγήματος «νόμος και τάξη» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους, έξω από το αστυνομικό τμήμα. Θεωρούν ότι αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει το κράτος να παραλύσει, μάλιστα μιλούν χαρακτηριστικά για «σάπιο κράτος» από τη σκοπιά της οργάνωσης και της λειτουργίας, από τους σιδηρόδρομους έως την αστυνομία, τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Εν προκειμένω, επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός που επέλεξε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για υπουργό Πολιτικής Προστασίας ως τον εμπειρότερο και καταλληλότερο, μετά από αυτά τα γεγονότα θα έπρεπε να τον έχει αποπέμψει ή ο ίδιος, ο οποίος σήμερα δήλωσε συγκλονισμένος, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

Ερωτήματα για το κατασχεθέν υλικό από τον ΟΣΕ

Σε ό,τι αφορά το θέμα των Τεμπών, σχολιάζοντας την έφοδο των εισαγγελικών αρχών στον ΟΣΕ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γεννώνται εύλογα ερωτήματα για το πως είναι δυνατόν η αστυνομία και η κυβέρνηση να λένε ότι το ανακριτικό υλικό με τα ηχογραφημένα στοιχεία, πήγε στις ανακριτικές αρχές στις 2 Μαρτίου ‘23 και να βλέπουμε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας παραγγέλνει να γίνει η κατάσχεση του τώρα. «Πρέπει να δοθούν απαντήσεις», τονίζουν γιατί οι εισαγγελικές αρχές δεν είχαν στο χέρια τους μέχρι τώρα αυτό το υλικό που είναι κομβικό για την υπόθεση.

Προανακριτική: Η κυβέρνηση να δεσμευτεί και να μην παίζει blame game

Την ίδια ώρα σε σχέση με την Προανακριτική, από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι επιμένουν να ζητούν από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Κ. Καραμανλή και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται και την κατηγορούν ότι παίζει παιχνίδι blame game με την επίμονη προτροπή «καταθέστε προανακριτική» τη στιγμή που «είχαμε ζητήσει προανακριτική και είχε απορριφθεί και ο Βορίδης είχε πει ότι και να ξανακαταθέσετε θα την απορρίψουμε». 

Δημοσκοπήσεις: «Δεν παίρνουν τα μυαλά μας, αέρα έχουμε μαραθώνιο μπροστά»

Στο μεταξύ, στον απόηχο μίας ακόμη δημοσκόπησης, όπως αυτή της Pulse για τον ΣΚΑΙ (χθες) που έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο, κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν χαρακτηριστικά «δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα αλλά δεν μας αφήνουν και αδιάφορους». Θεωρούν πάντως ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι δεύτεροι, από εκεί και πέρα εξηγούν ότι η πορεία προς τις ευρωεκλογές «δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος» και θα πρέπει «να επιδείξουμε σοβαρότητα, να πείσουμε για τις θέσεις μας, να κάνουμε αντιπολίτευση».

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Στο μεταξύ το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στα Χανιά και γενικότερα θα κάνει ομιλίες κάποιες από τις οποίες θα έχουν ως μοντέλο την πρόσφατη εκδήλωση στο Κερατσίνι, με διαδραστικά χαρακτηριστικά, θα υπάρχει και διάλογος με το ακροατήριο δηλαδή.

Η διαδικασία των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο μπαίνει στην τελική ευθεία (η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων όσων επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά λήγει αύριο 5 Απριλίου). Οι εκλογές υπενθυμίζεται θα γίνουν ηλεκτρονικά και δια ζώσης (με κάλπη) ενώ οι υποψήφιοι που θα πάρουν μέρος στην διαδικασία θα είναι 200, από τους 500 πολίτες που υπέβαλλαν βιογραφικά. Στο μεταξύ, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), η οποία μετά την διάσπαση θα έχει νέα σύνθεση, θα είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ψηφίσει ηλεκτρονικά καθώς από τις 13 έως τις 16 Απριλίου θα απουσιάζει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου, ενώ θα έχει επαφές και με οργανώσεις της ομογένειας. Είναι ανοιχτό δε το ενδεχόμενο να επισκεφτεί και την Ουάσιγκτον.

Εκδηλώσεις μέσα στον Απρίλιο

Μέσα στον Απρίλιο υπάρχει και «εντατικό» πρόγραμμα εκδηλώσεων.

  • Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου.
  • Στις 18 Απριλίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου
  • Σχεδιάζονται επίσης δύο ακόμη θεματικές εκδηλώσεις μία για την στεγαστική κρίση και μία για τους συνταξιούχους.

Την επομένη της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο (19-20 Απριλίου).

Διαβάστε επίσης:

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος μετά τις ποινικές διώξεις

O Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη από την «Αττική Μπροστά» μετά τις δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία

Κασσελάκης από Χανιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα – Είναι πιο συμπαγής από ποτέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:50