search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:07
MENU CLOSE

Γιάννης Τοπαλούδης: Όταν η Ελένη κατήγγειλε βιασμό, οι αστυνομικοί της είπαν «πήγαινε να βρεις τις αποδείξεις και έλα μετά» (video)

05.04.2024 10:42
topaloudis_giannis

Για την τελευταία γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, την έμφυλη βία γενικότερα αλλά και την αδιαφορία που αντιμετώπισε η κόρη του όταν πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της στο αστυνομικό τμήμα μίλησε ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της δολοφονημένης Ελένης.

«Δυστυχώς δεν θα είναι και το τελευταίο θύμα η Κυριακή και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστη, ακόμα πιο φρικιαστική ενδεχομένως» σχολίασε ο τραγικός πατέρας.

«Στη δική μας περίπτωση, έναν χρόνο πριν (σ.σ. τη δολοφονία), τον Νοέμβριο του 2017, είχε γίνει βιασμός της Ελένης μας και πήγε το κορίτσι μας, μετά από μερικές μέρες, βρήκε το σθένος 20 χρόνων να πάει στο αστυνομικό τμήμα με άλλες τρεις συμφοιτήτριες της για να καταγγείλει το συμβάν, γιατί υπήρχε και ένα βίντεο και ο αξιωματικός και ο αστυνομικός που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα είπαν στο κορίτσι μας “πήγαινε να βρεις το βίντεο, πήγαινε να βρεις τα αποδεικτικά στοιχεία – να κάνει τον ντετέκτιβ δηλαδή το κορίτσι μας – και έλα μετά να κάνεις την καταγγελία και τη μήνυση”», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και αναρωτήθηκε «Εάν ήταν το δικό τους το παιδί έτσι θα το έδιωχναν;».

«Θέλουμε μια αστυνομία που να προστατεύει πραγματικά τον πολίτη και να είναι δίπλα μας» σχολίασε.

«Το ακόμη χειρότερο ότι μετά από το περιστατικό του βιασμού του παιδιού μας, όταν έγινε η δολοφονία στην ανακρίτρια της Ρόδου, αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι, να μην τους χαρακτηρίσω αστυνομικούς, πήγαν αυτοβούλως, χωρίς να τους καλέσει κανένας, να δώσουν κατάθεση για το περσινό συμβάν. Είχαν δηλαδή τη φωλιά τους λερωμένη και η ανακρίτρια έδωσε εντολή και επιλήφθηκε του περιστατικού του περσινού τότε του 2017, το τμήμα των Αδιάφθορων. Το τμήμα αυτό των Εσωτερικών Υποθέσεων. Εγώ θα το ονομάσω διαφορετικά. Το τμήμα της κολυμβήθρας του Σιλωάμ που πήγε και τους έβγαλε λευκές περιστερές».

«Εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο και σε αυτό το συμβάν με την Κυριακή, που να συλλυπηθώ τους γονείς και να τους ευχηθώ τεράστια και πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη για τον Γολγοθά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, για τον ισόβιο ψυχικό τους θάνατο. Εύχομαι τα ίσοβια για τους ειδεχθείς δολοφόνους να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικά ισόβια» τονίζει.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικά πρωτόκολλα: Από το ελληνικό «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στο βρετανικό «μπείτε να σας πάω σπίτι με ασφάλεια»

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο δολοφόνος – Τι αναφέρει στο υπόμνημα (video)

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 καλύτερες της Ευρώπης (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:07