search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:22
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco: Νέα πτώση για τη ΝΔ – Η κυβέρνηση δεν έπεισε σχεδόν 8 στους 10 για τη συγκάλυψη στα Τέμπη

08.04.2024 19:54
ekloges-kalpi-1-new

Την φθορά της κυβέρνησης καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha, από τις 2 μέχρι τις 5 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, ενόψει των ευρωεκλογών.

Η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας.

Κέρδη εμφανίζει η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, που καταγράφηκε στο 3,5% – προφανώς λόγω και της έντονης παρουσίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. 

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, το 49% δήλωσε πως θα είναι. 

Η πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας δεν επηρέασε καθόλου την απόφαση για την επιλογή κόμματος στις ευρωεκλογές λέει το 37%. Λίγο απαντά το 19%, αρκετά λέει το 20% και πολύ το 11%.


Σε ερώτηση για το αν πείστηκαν οι πολίτες πως δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη, το 75% λέει όχι, ναι απάντησε το 14% και το 11% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στην ερώτηση για το ποια κόμματα κέρδισαν από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισαν δηλαδή τα δύο πρώτα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσο για το ποια κόμματα έχασαν, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 42% ότι έχασε η ΝΔ, το 27% απάντησε ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή 4 στους 10 πιστεύουν ότι ηττημένο από αυτή τη συζήτηση είναι το κυβερνών κόμμα.

Εν τω μεταξύ, το 57% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές με παραίτηση Μητσοτάκη και διεθνείς παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε επίσης:

Εξηγήσεις για τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν πλημμυροπαθείς της Λάρισας ζητά το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία οι προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο – Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους σε 3 εκδηλώσεις

Κόντρα Χατζηδάκη – Παππά για την αποχώρηση του ΤΧΣ από τις Τράπεζες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:17