search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:54
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ: Στις 14 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα

12.04.2024 12:16
erdogan_mitsotakis_new

Την πιθανή ημερομηνία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, αποκαλύπτουν ΜΜΕ της γείτονος χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – σε συνέχεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο – θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου. Στη διάρκειά της αναμένεται να εξεταστεί η πρόοδος που θα έχει σημειωθεί από την ελληνοτουρκική συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα στις 22 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε σε κάθε συνάντηση να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το πού μπορούμε να φτάσουμε, θα το δούμε. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τη συζήτηση. Γνωρίζουμε πολύ καλά το δίκαιο των θέσεών μας και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ζήτημα αυτό (σ.σ. ο καθορισμός υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών) μπορεί να επιλυθεί πράγματι εάν σεβαστούμε τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και ειδικά του Δικαίου της Θάλασσας».

«Σίγουρα η Τουρκία, κάποιες από τις βασικές της θέσεις δεν έχουν αλλάξει», προσέθεσε. «Όμως μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Και ποια είναι η μεγάλη εικόνα; Ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενη από τη μεγάλη πλειοψηφία και των Ελλήνων και των Τούρκων. Νομίζω και οι συμπολίτες μας δεν θέλουν να έχουμε “μπελάδες” με την Τουρκία, ούτε να είμαστε σε διαρκή ένταση».

Διαβάστε επίσης

Παππάς: «Η ευρωπαϊκή εισαγγελία να έχει “ορθάνοιχτα” τα μάτια για τη διαχείριση του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης»

Στις χώρες του Περσικού Κόλπου ο Γεραπετρίτης

ΠΑΣΟΚ: «Κόκκινο» πανί ο ΣΥΡΙΖΑ – Η απόλυτη «μάχη» για την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:51