search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:26
MENU CLOSE

ΕΕ: Τριήμερο διαβουλεύσεων για την κρίση στη Μέση Ανατολή 

15.04.2024 13:20
synodos korifis 5432- new

Ενα τριήμερο «έντονων» διαβουλεύσεων αναμένεται στις Βρυξέλλες καθώς αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με κύριο θέμα συζήτησης το Μεσανατολικό.

Μετά την μαζική καταδίκη στο Ιράν για την επίθεση κατά του Ισραήλ, αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδος αύριο, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεδριάζουν επίσης την ίδια ώρα επί του θέματος.

Στην ΕΕ πυκνώνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία και το μεταναστευτικό από το ενδεχόμενο ανάφλεξης της έντασης στην περιοχή.

Ενα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι οι κυρώσεις που σκοπεύουν να επιβάλουν στο Ιράν για την επίθεση, αλλά και η προσέγγιση που θα έχει η Ευρώπη ως προς την στάση της. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η διαμάχη στην περιοχή είναι σημαντικό να υπάρχει κοινή γραμμή στις Βρυξέλλες, καθώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κρατών όπως έχει διαπιστώσει και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αξιωματούχοι δηλώνουν βέβαιοι πως θα υπάρξει αντίδραση από το Ισραήλ, ωστόσο εκτιμούν πως αυτή ίσως δεν είναι ανάλογη με αυτή του Ιράν, μετά και τις πιέσεις του Μπάιντεν στον Νετανιάχου

Παράλληλα, στην Σύνοδο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν και το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση στην Ουκρανία, αφού ο πόλεμος εκεί είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο και ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι έχει κάνει δραματική έκκληση για άμεση βοήθεια.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι οι εμπορικές σχέσεις με τη Κίνα και το γεγονός ότι το Πεκίνο δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του, οι επιθέσεις στην Ουκρανία σε τομείς της ενέργειας, η θωράκιση της Αμυνας της ΕΕ, η οικονομία μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Πώς φτάσαμε στα πρόθυρα πολεμικής σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ (video)

Τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε κατολίσθηση – Δύο αγνοούμενοι (videos)

Oxfam: Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα αυξάνουν τις ανισότητες στις χώρες που δανείζουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59