search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:39
MENU CLOSE

Σοβαρή καταγγελία για ψυχιατρείο της Αθήνας: Έδεσαν χειροπόδαρα 17χρονο με αυτισμό

15.04.2024 19:03
PSIXIATREIO-NEW

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, ο οποίος ανέφερε πως ένας 17χρονος με αυτισμό βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με ιμάντες σε δομή ψυχικής υγείας στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 17χρονος μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή στη δομή ψυχικής υγείας στην Αθήνα από τη Χίο, με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία να καταγγέλλει «απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και μεταφοράς σε γνωστό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για τον 17χρονο μαθητή και ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση».

«Στο πλαίσιο της ιατρικής παρέμβασης, το παιδί δέθηκε με ιμάντες χειροπόδαρα πάνω στο νοσοκομειακό κρεβάτι. Εύκολα φαντάζεται κανείς τις επιπτώσεις σε ένα παιδί με αυτισμό σε τέτοιες συνθήκες» συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:                                                                         

«Με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε στην Αθήνα μέλος μας, μαθητής με αυτισμό, λόγω μη ελεγχόμενης συμπεριφοράς, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς ιατρούς και να του δοθεί κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Πληροφορηθήκαμε όμως για απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και μεταφοράς του σε γνωστό ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου στο πλαίσιο της ιατρικής παρέμβασης, το παιδί δέθηκε με ιμάντες χειροπόδαρα πάνω στο νοσοκομειακό κρεβάτι… Εύκολα φαντάζεται κανείς τις επιπτώσεις σε ένα παιδί με αυτισμό σε τέτοιες συνθήκες.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί αυτό το περιστατικό που δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά. Αναδεικνύεται και πάλι η ουσιαστική έλλειψη ολοκληρωμένης κοινωνικής- κρατικής φροντίδας και πρόνοιας, έγκαιρης διάγνωσης και παρακολούθησης, θεραπευτικής προσέγγισης και εκπαίδευσης, σε περιπτώσεις ΑμεΑ, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, πρώτα και κύρια στο νησί μας. Η διαχείριση του αυτισμού αφορά όλες τις διαβαθμίσεις του και όχι μονάχα τις πιο ήπιες.

Ως Σωματείο στεκόμαστε συμπαραστάτες στην οικογένεια και το παιδί. Αγωνιούμε, γι’ αυτό και ζητάμε να απαντηθούν τα εξής:

– Υπό ποιες συνθήκες έγινε η μεταγωγή; Υπήρχε ανάλογο επιστημονικό προσωπικό στη συνοδεία;

– Γιατί δεν νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική Χίου;

– Έχουν ενημερωθεί σε ό,τι αφορά το συμβάν η διεύθυνση κοινωνικής μέριμνας και η κοινωνική σύμβουλος της Π.Ε. Χίου;».

Διαβάστε επίσης:

Απεργία ΓΣΕΕ: «Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία

«Καμπανάκι» για την υπογεννητικότητα και την «πληθυσμιακή κατάρρευση» στην Ελλάδα – Η ανάρτηση του Έλον Μασκ

Τροχαίο στην Κηφισίας: Μηχανή συγκρούστηκε με ΙΧ, τραυματίστηκε ο αναβάτης 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:37