search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:18
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές 2024: «Εμβολισμό» της Ελληνικής Λύσης στη Μακεδονία επιδιώκει η κυβέρνηση – Ποιους ρίχνει στη «μάχη»

16.04.2024 04:53
adonis voridis

Τη μάχη της Μακεδονίας ετοιμάζεται να δώσει η ΝΔ καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι από την Λάρισα και επάνω επελαύνει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται να  έχει «πλασαριστεί» στην τρίτη θέση ενώ πολλοί θεωρούν ότι στις ευρωεκλογές μπορεί να αγγίξει και νούμερα κοντά στο 20%. 

Αλλωστε, πριν απο λίγες μέρες η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24  κατέγραψε μεγάλη φθορά της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία όπου συγκεντρώνει ποσοστό 25,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν με ένα ποσοστό 15%, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε την έκπληξη.  Στην συγκεκριμένη μέτρηση ήταν τρίτο κόμμα στη Μακεδονία με ποσοστό 12,6%, πάνω δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,4%. Ιδιαίτερα ενισχυμένη ήταν η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού που καταγράφει ποσοστό 6,1%.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη είχε στην πραγματικότητα μία και μοναδική στόχευση. Να ανακόψει τις διαρροές προς τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε, στην Πειραιώς γνώριζαν ότι εάν ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας δεν έμπαινε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Κυριάκος Βελόπουλος να τον έβαζε χωρίς δεύτερη σκέψη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στο βαρύ πυροβολικό του κόμματος. Δηλαδή στον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και στον Θάνο Πλεύρη.

Τα τρία αυτά στελέχη τα οποία έχουν βαθιές ρίζες στην δεξιά, θα κάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα περιοδείες στην Μακεδονία προκειμένου να αντιστρέψουν το κακό κλίμα για την κυβέρνηση το οποίο έχει κυρίως την βάση του στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. 

Η αλήθεια είναι ότι στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς, η Ελληνική Λύση καταγράφεται ακόμα και δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Και αυτό γιατί πέρα από τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο (που αφορά κυρίως την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα), η στάση που κράτησε η Ελλάδα απέναντι στην Ρωσία, αλλά και το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, έχουν διαμορφώσει ένα πολύ κακό κλίμα απέναντι στην κυβέρνηση. 

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ουκρανική κυβέρνηση καταδικάζοντας πολλάκις την στάση της Ρωσίας, παίζει ιδιαίτερο ρόλο καθώς στην περιοχή ζουν και εργάζονται πολλοί Ελληνοπόντιοι, οι οποίοι έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία.  

Ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο στην Βόρεια Ελλάδα – η οποία έχει ένα πιο συντηρητικό κοινό – παίζει και η μεγάλη κεντροδεξιά στροφή που έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας εκτός στελέχη της παραδοσιακής δεξιάς. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου έψαχνε σοβαρό δεξιό στέλεχος της λαϊκής δεξιάς προκειμένου να ηγηθεί της εκστρατείας στην βόρεια Ελλάδα χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα. 

Έτσι, παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη από το υπουργείο Εξωτερικών με την λογική ότι η φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας θα γίνει διμερές θέμα με την Αλβανία από Ευρωπαϊκό, κρίθηκε τη τελευταία στιγμή ότι ήταν αναγκαίο να βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ καθώς έτσι μόνο μπορεί να ανακοπεί το κύμα δυσαρέσκειας που υπάρχει για την κυβέρνηση. 

Διαβάστε επίσης:

Email Gate: Το ΥΠΕΣ αρνείται να δώσει στους απόδημους αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί για αυτούς

Κάλυψη Μαξίμου σε Κυριαζίδη για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη

Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Αποδείχθηκε ότι υπάρχει χυδαιότητα στην ελληνική πολιτική σκηνή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59