search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:33
MENU CLOSE

CLuBE Δυτικής Μακεδονίας: Ανοίγει ο δρόμος για την χάραξη στρατηγικής βιοοικονομίας στην Ελλάδα

18.04.2024 16:17
IMG_6818

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση με τίτλο «CBE-JU, CEE2ACT: Promoting bioeconomy», που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Απριλίου 2024, στο κεντρικό Κτήριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE).

Η ατζέντα περιελάμβανε παρουσιάσεις, ομιλίες σχετικές με καινοτόμες ιδέες από επιχειρήσεις και συζητήσεις με αντιπροσώπους από ερευνητικά κέντρα, καθώς και ειδικούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιοοικονομίας.

Μέσα απο διαδραστικά εργαστήρια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναφέρουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις ανάγκες της βιοοικονομίας στην Ελλάδα. Τέλος, οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων ξεκίνησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα πιο σημαντικά ζητήματα της βιοοικονομίας.

Οι ομιλητές προσέφεραν πολλή τροφή για σκέψη, ανοίγοντας τον δρόμο για την χάραξη στρατηγικής βιοοικονομίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο «Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην spin off εταιρεια του ΕΚΠΑ, Solmeyea.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά την πιλοτική εγκατάσταση της Solmeyea η οποία δίνει έμφαση στην αξιοποίηση του CO2 χρησιμοποιώντας το στη διαδικασία παραγωγής μικροαλγών. Τα μικροάλγη έχουν την δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων όπως σε συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και άλλα.

Διαβάστε επίσης:

Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου – Έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο

Καιρός: Πότε ξεκινάει η κακοκαιρία – Οι περιοχές που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Λάρισας μετά από απορριπτική διάταξη έπειτα από καταγγελίες κατά δύο υφυπουργών 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42