search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:32
MENU CLOSE

Δώρα Αυγέρη: Η πίστη δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αξιολόγησης

18.04.2024 14:41
avgeri_2702_1460-820_new

Μια πιο ισορροπημένη στάση – μετά την έντονη κριτική και τον προβληματισμό που εκφράστηκε από άλλα στελέχη – σχετικά με την έκφραση πίστης (αλλά και το «θαύμα»…) από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εμφανίστηκε να υιοθετεί η Δώρα Αυγέρη.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η πίστη για κάθε άνθρωπο είναι πολύ προσωπικό ζήτημα και δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αξιολόγησης. Ποτέ δεν θα ζητήσω από κανέναν να μου πει σε τι πιστεύει, γιατί πιστεύει και πολύ περισσότερο, γιατί δηλώνει δημόσια την πίστη του. Αριστερά σημαίνει σέβομαι απόλυτα. Η αριστερά είναι συμπεριληπτική, δεν είναι φοβική, δεν κάνει αποκλεισμούς, δέχεται όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν ή δεν πιστεύουν, χωρίς διαχωρισμούς».

Μάλιστα, απαντώντας στις αιχμές του Γιώργου Τσίπρα σχετικά με την «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ, η Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι «αλίμονο αν χάνει κανείς την ψυχή του, επειδή προβάλλει ξεκάθαρα ποια είναι η ψυχή του. Η ψυχή της Αριστεράς, είναι η διαύγεια, η διαφάνεια, να μη φοβάσαι να λες τι είσαι, να δηλώνεις. Δηλώνω ενώπιον σας ότι είμαι αριστερή, αλλά επίσης ότι δεν φοβάμαι να σας πω ότι είμαι και ένθεη, ανεξάρτητα από το πώς το εκφράζω δημόσια».

«Πιστεύει κανείς, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε το 2015 διαμορφώθηκε μόνο από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ή ότι το 2019 διαμορφώθηκε από ανθρώπους που φοβόντουσαν να πουν ότι είναι άθεοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Ινδουιστές ή το ίδιο και τώρα αυτοί οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν με την εκλογή του προέδρου, διαμορφώθηκαν επειδή ξαφνικά κάποιοι δεν φοβούνται να λένε σε τι πιστεύουν;», διερωτήθηκε, την ώρα που στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει «ιερός πόλεμος» μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη σχετικά με περιστατικό στη βάφτισή του.

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Κόντρα Βελόπουλου – Θεοχάρη για τη συμμετοχή Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Γιώργος Παπανδρέου: «Ζήτημα ζωτικής σημασίας να μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε τα δημοκρατικά μας συστήματα»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για Παπανώτα, σκέψεις για αποπομπή του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28