search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:16
MENU CLOSE

Μεσανατολικό: Οι ΗΠΑ ενέκριναν ισραηλινή σφαγή στη Ράφα, με αντάλλαγμα το… Ιράν

18.04.2024 16:53
BIDEN NETANIAHOU

Οι ΗΠΑ αποδέχονται μια πιθανή ισραηλινή επιχείρηση Ράφα με αντάλλαγμα να μην πραγματοποιηθεί μεγάλη αντεπίθεση στο Ιράν, σύμφωνα με την εφημερίδα του Κατάρ, The New Arab, που επικαλείται αξιωματούχους, ενισχύοντας τις πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.

Σημειώνεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα μετά τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατάφερε να πάρει την αμερικανική έγκριση για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα να απέχει από τη διεξαγωγή ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν, ως απάντηση στην πρόσφατη επίθεσή του», είπε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος του Κατάρ .

Επίσης, υποστήριξε ότι «η συζήτηση για μια ισραηλινή απάντηση στο Ιράν έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες της αμερικανικής κυβέρνησης και δεν είναι ρεαλιστική, δεδομένων των ισραηλινών ισχυρισμών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν τον κύριο ρόλο στην απόκρουση της ιρανικής επίθεσης και στην αποτροπή της επιτυχίας της».

Άλλος Αιγύπτιος αξιωματούχος σχολίασε στο Al-Araby Al-Jadeed πως «η αμερικανική κυβέρνηση έδειξε να αποδέχεται το σχέδιο που παρουσίασε προηγουμένως η κατοχική κυβέρνηση σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα τη μη πραγματοποίηση μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατά του Ιράν» και πρόσθεσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες ώστε η Αίγυπτος να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΙΜΕ: Μινόγκ, Τουσκ και Μελόνι στην ετήσια λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή – Ποια είναι η ελληνική συμμετοχή

Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιεί το Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις – «Είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη»

ΝΑΤΟ και ΕΕ πιέζουν για αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:14