search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:52
MENU CLOSE

OENΓΕ: Προσέφυγε στο ΣτΕ για ακύρωση των απογευματινών χειρουργείων

18.04.2024 16:53
xeirourgeia-new

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία και στην απόφαση της κυβέρνησης.

Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζοντας τα απογευματινά χειρουργεία ως «κυβερνητική αθλιότητα» κάνει λόγο για «τιμοκατάλογο της ντροπής» και για «εμπορευματική λειτουργία» των δημόσιων νοσοκομείων με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των “απογευματινών” επί πληρωμή χειρουργείων, ενάντια στον τιμοκατάλογο της ντροπής, ενάντια στην απογείωση της εμπορευματικής λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων, τη μετατροπή τους σε οίκους εμπορίου που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο την ώρα της αρρώστιας και μετατρέπουν την σχέση γιατρού – ασθενούς σε απλή εμπορική συναλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΕΝΓΕ, από κοινού με 30 Ενώσεις – μέλη της, κατέθεσε την Τρίτη 16/4/24 στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης, την οποία και σας κοινοποιούμε».

Η προσφυγή στο ΣτΕ:

Διαβάστε επίσης:

Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου – Έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο

Καιρός: Πότε ξεκινάει η κακοκαιρία – Οι περιοχές που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Λάρισας μετά από απορριπτική διάταξη έπειτα από καταγγελίες κατά δύο υφυπουργών 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38