search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:27
MENU CLOSE

Μικρή αλλαγή στο θέμα της… σταθερότητας

20.04.2024 17:43
MARINAKIS_BRIEFING_NEW

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής της για τις ευρω-κάλπες του Ιουνίου, η κυβέρνηση ζητάει για άλλη μια φορά «καθαρή εντολή» από τους πολίτες, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση τίθεται θέμα σταθερότητας της διακυβέρνησης της χώρας.

Βέβαια, αν κανείς δει τις δημοσκοπήσεις, θα διαπιστώσει ότι οι πολίτες… δεν τσιμπάνε: αντιθέτως, στην πλειοψηφία τους εκτιμούν ότι και να πέσουν λίγο τα ποσοστά της ΝΔ (σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019; Τις εθνικές εκλογές του 2023; Ουδείς γνωρίζει, καθώς, όταν τίθεται ένα τέτοιο ερώτημα, οι κυβερνητικοί κυριολεκτικά αρνούνται να απαντήσουν…) και να ανέβει η αντιπολίτευση, δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας.

Πέραν του ότι έχει ενδιαφέρον ότι πλέον πολλά από τα αφηγήματα της κυβέρνησης δεν «περνάνε» στον κόσμο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιχείρησε μιλώντας στο Mega να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στη χώρα. 

«Όταν η αντιπολίτευση, για να απαντήσω και στους δύο, βάζει θέμα εθνικών εκλογών, η ίδια βάζει ζήτημα σταθερότητας. […] Όταν η αντιπολίτευση βάζει ζήτημα εθνικών εκλογών, χρειάζεται μια ηχηρή απάντηση από τους πολίτες για να συνεχίσουμε, να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας, να συνεχίσουμε για όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε», είπε ο Π. Μαρινάκης, σηματοδοτώντας μια μικρή αλλαγή στο κυβερνητικό αφήγημα.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027, στο τέλος της τετραετίας και, προφανώς, όταν διαθέτεις 158 βουλευτές είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσεις ότι απειλείσαι. Οπότε, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα «περάσει» αυτή η νέα «γραμμή» στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Δυνατά ονόματα για το ΠΑΣΟΚ

Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χθεσινή ημέρα

Η συγκίνηση με τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο και η διόρθωση του λάθους που έκανε η Κουμουνδούρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:26