search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:36
MENU CLOSE

Ο Μπελέρης και η εγκατάλειψη της μειονότητας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2330
18/04/2024
21.04.2024 10:50
beleris-nd-new

Το μεγαλύτερο θέμα αυτών των ημερών είναι, τελικά, η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και ο καβγάς που αυτή έχει πυροδοτήσει. Δυστυχώς όμως αυτός ο καβγάς είναι άλλη μια απόδειξη της πλήρους σύγχυσης που επικρατεί σε αυτή την έρημη χώρα.

Κάποιοι αριστεροί κατηγορούν τη Ν.Δ. επειδή ο Μπελέρης είναι πολύ δεξιός για τα γούστα τους και, ενδεχομένως, πολύ δεξιός ακόμη και για τα γούστα πολλών κεντροδεξιών, πιστών στην καταλαγή και τη συνεννόηση με μια αλβανική ηγεσία που κάνει τα πάντα για να διαλύσει την ελληνική μειονότητα και διακηρύσσει συνεχώς τη στρατηγική της σχέση με την Τουρκία. Ακόμη και η αλβανική αντιπολίτευση, που τώρα καμώνεται πως συμπαραστέκεται στον Μπελέρη, στο παρελθόν είχε εφαρμόσει τα δικά της σχέδια καθυπόταξης και διάλυσης της μειονότητας.

Κάποιοι φαίνεται να ξεχνούν ότι η ελληνική πολιτεία διαχρονικά έχει κάνει ελάχιστα για τη μειονότητα, της οποίας τα μέλη έχουν περάσει τα πάνδεινα χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Ελλάδα. Το ότι κάποια μέλη της έχουν δεχτεί κατά καιρούς τη στήριξη παραγόντων της ελλαδικής Άκρας Δεξιάς οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την εγκατάλειψη.

Να τους θυμίσουμε μήπως ότι με έναν παρόμοιο τρόπο το 2012 η Χρυσή Αυγή του «μηδέν κόμμα κάτι τοις εκατό» εκτοξεύτηκε στο 7% με ορμητήριο τον Άγιο Παντελεήμονα; Ήταν η εποχή που η ενασχόληση με το μεταναστευτικό και τις συνέπειές του – τις οποίες ζούσαν σε όλο τους το μεγαλείο οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας – ήταν απαγορευμένη από την πολιτική (τους) ορθότητα. Και το πληρώσαμε όλοι.

Αν κάτι, λοιπόν, μπορεί να εξοβελίσει την Άκρα Δεξιά από τη διαχείριση αυτού του τόσο ευαίσθητου θέματος, αυτό είναι η ενεργός ενασχόληση του μακαρίως κοιμώμενου και καναπεδάτου «αθηναϊσμού» με τα προβλήματα των Ελλήνων της Αλβανίας. Και η υποψηφιότητα του Μπελέρη, κακά τα ψέματα, παρότι έχει έναν βάσιμο αντίλογο – ότι ενδεχομένως βολεύει τον Ράμα, ο οποίος θα ξεφορτωθεί ένα πρόβλημά του αν ο Μπελέρης πάει στην Ευρωβουλή –, δεν παύει να βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

Απορία δεξιών ψαλτάδων, βηξ…

Μικρή αλλαγή στο θέμα της… σταθερότητας

Δυνατά ονόματα για το ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:34