search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:42
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Με ασφάλεια, ακρίβεια απέναντι στον Μητσοτάκη – Πώς εννοεί ο Ανδρουλάκης την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

23.04.2024 07:45
androulakis thessaloniki – new

Εκεί που «πονάει» η κυβέρνηση, δηλαδή στην ακρίβεια και την ασφάλεια θα χτυπάει ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές. Παράλληλα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα στέλνει μηνύματα για το αύριο της κάλπης και την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

«Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για ‘νόμο και τάξη’»

Στην χθεσινή του συνάντηση στη Βουλή με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο γραφείο του στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξε τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών τονίζοντας την ανάγκη για μέτρα καθώς όπως υποστήριξε το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη» έχει καταρρεύσει.

«Το δόγμα της κυβέρνησης για “νόμο και τάξη”, όπως αυτό αναπτύχθηκε μετά το 2019, έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα αυξάνονται. Συγχρόνως, είχαμε το τραγικό γεγονός με έναν νέο συνάδελφό σας που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κερδίσει λίγα χρήματα παραπάνω, καθώς κάποιοι αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές. Γι’ αυτό προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει στο Σώμα αξιοκρατία και μισθολογική ενίσχυση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ο πολίτης νιώθει απεριόριστη ανασφάλεια. Και ιδιαίτερα οι φτωχότεροι Έλληνες και η μεσαία τάξη που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν αυτό το οποίο έπρεπε να προσφέρει το κράτος καθημερινά, σε όλες τις γειτονιές της χώρας» πρόσθεσε.

Στη συζήτηση για την ασφάλεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Γιώργου Καλλιακμάνη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εξηγώντας και τους λόγους που πήρε αυτή την πρωτοβουλία. «Θέλω, επίσης, να σας πω ότι για αυτόν τον λόγο εντάξαμε, με δική μου πρωτοβουλία, στο ψηφοδέλτιό μας τον εξαιρετικό σας συνάδελφο και εξαιρετικό αξιωματικό, τον Γιώργο Καλλιακμάνη, διότι θέλουμε αυτά τα θέματα -και συμβολικά και ουσιαστικά- να σηματοδοτείται ότι για εμάς αποτελούν προτεραιότητα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σήμερα Τρίτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τη Βαρβάκειο Αγορά.

Η ανασυγκρότηση που θέλει για την Κεντροαριστερά

Εκτός από την κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνεχίσει να «πυροβολεί» και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ανεβάζοντας συνεχώς τους τόνους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτός από τους στόχους του Κινήματος για 2η θέση θα βάζει διλήμματα και για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η οποία όπως λέει θα μπορεί να γίνει μόνο με πυλώνα το ΠΑΣΟΚ.

Στην ουσία αυτό που θέλει να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι να στείλει μήνυμα στους πολίτες ότι μόνο με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει υπαρκτός ο στόχος της ανατροπής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό άλλωστε θυμίζει ότι «όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές μου πρωτοβουλίες είτε στο θέμα των υποκλοπών είτε στο θέμα των Τεμπών είτε στις δημοτικές εκλογές».

Καθόλου τυχαία δεν είναι και η εκ… Αριστερών κριτική που γίνεται στον Στέφανο Κασσελάκη για την οποία έγραψε χθες το topontiki.gr. «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα το οποίο έχει όμως μια ηγεσία η οποία δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς σε καμία των περιπτώσεων. Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, στον δημοσιογράφο “δεν είσαι ο λογιστής μου”, την ώρα που δεν έχεις καταθέσει “πόθεν έσχες”. Ενας πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε πριν από τις εκλογές να πει: Ορίστε, καταθέτω το “πόθεν έσχες”. Ή όταν αναδεικνύουμε τα ψέματα επί μία εβδομάδα του πρωθυπουργού και των υπουργών του για τη διαρροή των emails στην κ. Ασημακοπούλου δείχνοντας πόσο αναξιόπιστοι είναι, και βγαίνεις και λες “φέρτε διεθνείς παρατηρητές”, πετάς την μπάλα στην κερκίδα», είπε.

Επόμενη κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τις ευρωεκλογές και εφόσον πάρει τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό ποσοστό είναι να προχωρήσει στην προγραμματική σύγκλιση με δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης σε Σεμίνα Διγενή: Η ΕΡΤ θα συνεχίσει με το καθεστώς πενθήμερης εργασίας

Δώρα Αυγέρη: Στις ευρωεκλογές δεν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια των νέων τμημάτων του Ε-65 την Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31