search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:14
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα συνεχίσει την αποδόμηση των Μητσοτάκη-Κασσελάκη ο Ανδρουλάκης 

25.04.2024 16:27
androulakis_new

Τον διμέτωπο αγώνα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη θα συνεχίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Ο «αποτυχημένος» και ο «ακατάλληλος»

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει ως σκοπό να αποδομήσει αρχικά την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αναδείξει σειρά λαθών και δευτερεύοντος να παρουσιάσει τον Στέφανο Κασσελάκη ως ακατάλληλο για την θέση του αρχηγού του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο τρόπος για να το καταφέρει αυτό δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αλλά και της επανασύσταση του προγράμματος του κόμματος στην κοινωνία. 

Στο ερώτημα που θέτει ο Πρωθυπουργός: «Μητσοτάκης ή χάος» στην Χαριλάου Τρικούπη απαντούν πως «αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, στο ερώτημα αυτό η απάντηση θα είναι: ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή αύριο». 

Στο πλαίσιο της σύγκρουσης που γίνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαλώντας τον «χαρά των πολυεθνικών». «Σήμερα οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολύ λίγοι και τα πρόστιμα πολύ μικρά. Αν υπήρχαν πολλοί έλεγχοι με πολύ βαριά πρόστιμα, δεν θα είχαμε αυτήν την τεράστια κερδοσκοπία. Να το πω πολύ απλά και λαϊκά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χαρά των πολυεθνικών και της εγχώριας ολιγαρχίας», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Όπως είναι φυσικό από τις επιθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη δεν γλιτώνει καθόλου ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, είναι “θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα», είναι άλλωστε και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κομματική οργάνωση και ψηφοδέλτιο 

Στον προεκλογικό αγώνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κινητοποιήσει υποψήφιους, βουλευτές αλλά και αυτοδιοικητικούς, ώστε το Κίνημα να πάει όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένο στις κάλπες του Ιουνίου. Ο Ανδρουλάκης προτάσσει το ψηφοδέλτιό του, το οποίο είναι πιο πολιτικό σε σχέση με αυτό των δύο αντιπάλων του, ενώ επιμένει και θα συνεχίζει να το κάνει στο θέμα της διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κεντρικές θέσεις του Κινήματος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές – και όπως έχει σημειώσει το topontiki.gr και στο παρελθόν αυτές κινούνται ως εξής: 

  • Επιλέγει συνειδητά να πολιτικοποιήσει τις ευρωεκλογές
  • Βάζει στην ατζέντα του διαλόγου ζητήματα που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
  • αρακτήρας του ευρωψηφοδελτίου δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του αρχηγού του κόμματος
  • Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που βάζει τα δύσκολα στη Νέα Δημοκρατία και μπορεί να την κερδίσει.
  • Στις ευρωεκλογές οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν με ένα ισχυρό μήνυμα φραγμού στη Ν.Δ.
  • Στόχος η δεύτερη θέση με αύξηση των ποσοστών.
  • Σοβαρή, αξιόπιστη, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε lifestyle και χωρίς περιεχόμενο αντιπολίτευση.

Και τα… Social Media 

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένοι να επιστρατεύσουν και τα social media, καθώς βλέπουν ότι Μητσοτάκης και Κασσελάκης είναι σ’ αυτό ασυναγώνιστοι. Πάντως δεν θα έχει χαρακτήρα lifestyle ή «χαλαρότητας». Θα παραμένει σταθερά πολιτική και εστιασμένη στο τρίπτυχο: «σοβαρή, αξιόπιστη, θεσμική αντιπολίτευση». Καθόλου τυχαίες δεν είναι άλλωστε και οι αναρτήσεις που κάνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Διαβάστε επίσης:

Σωκράτης Φάμελλος: Να συγκροτήσουμε μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά

Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ο Μαρινάκης «σήκωσε το γάντι» του Βελόπουλου: Δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50