search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:28
MENU CLOSE

O βασιλιάς Κάρολος αυτοσαρκάζεται: «Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου»

09.05.2024 20:07
karolos
AP

«Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου» είπε ο βασιλιάς Κάρολος αυτοσαρκαζόμενος για την κατάσταση της υγείας του σε επίσκεψη που έκανε σε μια σχολή στρατιωτικής εκπαίδευσης σήμερα 9/5.

Ο Βρετανός μονάρχης πραγματοποίησε μια ακόμη δημόσια εμφάνιση από τότε που επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

«Ζητώ συγγνώμη που σας ξάφνιασα, αλλά όταν εμφανίστηκε αυτή η ευκαιρία και μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου, ήθελα να έρθω να δω», είπε συγκεκριμένα στους στρατιώτες καθώς συνάντησε το προσωπικό και τις οικογένειές τους στη σχολή στην νότια Αγγλία.

«Ένιωσε μεγάλη ενθάρρυνση»

Ο 75χρονος βασιλιάς «ένιωσε μεγάλη ενθάρρυνση» επιστρέφοντας στα καθήκοντά του, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η δημόσια εμφάνιση του Καρόλου ήταν η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες μετά τη διοργάνωση εκδήλωσης στον κήπο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Τετάρτη.

Εννέα μήνες μετά την ενθρόνισή του τον Μάιο του 2023, το παλάτι ανακοίνωσε στην αρχές Φεβρουαρίου ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο, τον οποίο ανακάλυψε έπειτα από μια επέμβαση στον προστάτη τον Ιανουάριο. Η φύση του καρκίνου και η εξέλιξη της νόσου δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Τότε ο Κάρολος ματαίωσε όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του, όμως συνέχισε τα καθήκοντα του συνταγματικού μονάρχη, που προβλέπουν κυρίως να υπογράφει νόμους, να συναντάται συχνά με τον πρωθυπουργό και να επικυρώνει ορισμένους διορισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Γαλανός: «Ήμασταν αρραβωνιασμένοι με την Κάτια Δανδουλάκη – Πηγαίναμε για γάμο»

Eurovision 2024: Η Παπαρίζου ανεβαίνει σήμερα στη σκηνή μ’ ένα ξεχωριστό sing-along karaoke, παρέα με τους τηλεθεατές – Βίντεο από την πρόβα

Θανάσης Ευθυμιάδης για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη και τη μεγαλοκαρδία που έδειξε» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:28